Desert prajitura Printesa

Postat de licurici_lra in Prajituri
24 Iul 2017 | 12311 vizualizari
Desert prajitura Printesa

Ingrediente

  • Pentru foi:
    • 14 albusuri;
    • putina sare;
    • 300 g zahar;
    • 2 linguri otet;
    • 280 g nuca macinata.
  • Pentru crema:
    • 14 galbenusuri;
    • un praf de sare;
    • 200 g zahar;
    • 100 g faina;
    • 600 ml lapte;
    • 3-4 pliculete zahar vanilinat Dr. Oetker;
    • 400 g margarina.
  • Decor:
    • zahar pudra cu aroma de vanilie Dr. Oetker.

Mod de preparare

Pentru o foaie, se bat 7 albusuri spuma cu un praf de sare, se adauga 150 g zahar si o lingura de otet. 

Cand s-au intarit, se adauga 140 g nuca macinata si se amesteca.

Compozitia obtinuta se pune intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit, pentru 45 min (170 o C).

Aluatul se scoate de pe hartia de copt cat este cald.

La fel se procedeaza si cu a doua foaie.

Pentru crema, galbenusurile se freaca bine cu zaharul si cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, apoi se incorporeaza 100 g de faina si se toarna laptele fierbinte, putin cate putin, pentru a ajunge treptat la aceeasi temperatura.

Compozitia se pune pe foc mic sau pe baie de aburi, amestecand continuu pana se ingroasa. 

Se ia de pe foc, se adauga pliculetele cu zahar vanilinat, apoi se lasa la racit.

Intre timp, se mixeaza margarina pana devine spuma.

Cand s-a racit crema, se incorporeaza, putin cate putin, in spuma de margarina.

Crema se baga o ora in frigider.

Asamblare: primul blat, crema, al doilea blat, iar deasupra se presara zahar pudra cu aroma de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Printesa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura rasturnata cu mere si budinca

Postat de gicuta69

Desert prajitura rasturnata cu mere si budinca

Umplutura : Curatam merele de coaja si seminte si le dam pe razatoarea mare. Le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si le punem intr-o tava ( 23x32 cm) tapetata cu hartie de...

Citeste continuarea

Prajitura Delicia cu capsuni

Postat de anuta

Prajitura Delicia cu capsuni

Se prepara blatul din biscuitii dati la robot amestecati cu untul topit si mierea de albine. Se aseaza in forma cu inel detasabil, se preseaza cu o lingura, se asaza biscuitii pe marginea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.07.2017, 20:50
Foarte bună!
la 24.07.2017, 21:07
la 24.07.2017, 21:43
Delicioasa!
la 24.07.2017, 22:19
Trebuie sa fie buna printesa aceasta
la 24.07.2017, 22:51

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking