Desert prajitura Ramasita

Postat de Constelatialeu in Prajituri
29 Sep 2018 | 4096 vizualizari
Desert prajitura Ramasita

Cine ma cunoaste stie ca-s nonconformista si nici cand vine vorba sa denumesc o prajitura nu ma pot abtine.....pai sa incepem cu inceputul, adica cu Ramasita. E atat de simplu ,sigur si voua va ramane putin din aia, din ailalta, asa si mie...mi-a ramas niste crema de la alta prajitura, mi-a iesit mai multa, asa ca am pastrat-o la congelator, doar cateva zile pana i-am pus gand rau...mai aveam niste nuca macinata, niste amestec de pesmet, zahar si scortisoara ramas de la niste galusti cu prune si am zis ca e pacat sa nu le combin intr-o prajitura. Si uite asa a  aparut pe lume ''Ramasita''.....Nu-i musai sa faceti ca mine, dar m-am gandit ca poate sa fie o reteta care sa va inspire.....

Ingrediente

  • Blat
  • 7 oua mai micute
  • 5 linguri zahar
  • 6 linguri nuca macinata
  • 4 linguri ( amestec de pesmet, zahar si scortisoara, ramas de la galustile cu prune)
  • 4 linguri faina
  • Sirop
  • siropul de la visinele conservate
  • Crema
  • cca 300 g crema de ciocolata ramasa de la alta prajitura ( 100 g ciocolata neagra+ 200 ml frisca lichida )
  • 250 g mascarpone
  • visine conservate
  • 5-6 trufe de ciocolata

Mod de preparare

Blat : Am folosit o tava cu dimesiunile de 18/28 cm tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron am mixat albusurile cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile, unul cate unul, la final am adaugat nuca macinata, pesmetul si faina si am amestecat de jos in sus cu miscari lente. Am turnat compozitia in tava, am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca bine, se indreapta marginile si se sectioneaza pe din doua, obtinand doua blaturi.

Crema : In cazul in care nu aveti crema ramasa, topiti pe baie de abur ciocolata cu frisca lichida, amestecati continuu pana se topeste ciocolata, frisca nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Se lasa la racit bine de tot, daca n-ai rabdare sa astepti sa se raceasca , bagi la congelator cca 30 min, apoi scoti si mixezi pana obti o crema spumoasa pe care o amesteci cu mascarponele.

Asamblare : Asezi pe un platou partea de jos a blatului si o insiropezi bine cu siropul de la visine. Intinzi mai mult de jumatate de crema, asezi visine pe toata suprafata prajiturii. Insiropezi bine si cealalta parte de blat si o pui deasupra, presezi putin si deasupra intinzi restul de crema.Decorezi cu visine si razi cateva trufe de ciocolata, apoi portionezi prajitura. Eu am ales sa tai prajiturele micute, mi-au iesit 35 bucati.De preferat sa o mancati a doua zi sa intre bine siropul in blat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Ramasita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu lamaie si strugurei

Postat de timea

Prajitura cu lamaie si strugurei

Mixam untul cu un varf de sare si cu zaharul. Adaugam coaja si zeama de lamaie si pe rand cate un ou amestecand cu telul. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si adaugam intre timp...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema din gem de caise si cu alune

Postat de RODIMUR

Desert prajitura cu crema din gem de caise si cu alune

Pentru blat se separă mai întâi albușurile de gălbenușuri. Se mixează albușurile cu sare, până ce încep să crească, apoi se adaugă treptat, mixând...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.09.2018, 18:07
buna buna
la 29.09.2018, 18:33
Cele mai gustoase prajituri ies asa ))
la 29.09.2018, 19:19
Sa vezi ce tort au facut fetele
la 29.09.2018, 19:22
Hai că sau combinat fain "rămășițele"!
la 29.09.2018, 19:47
Nimic nu se risipeste, totul se transforma....

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking