Desert prajitura rapida cu mere - Pomme nantais

Postat de ctlina in Prajituri
2 Ian 2018 | 4420 vizualizari
Desert prajitura rapida cu mere - Pomme nantais

Este o prajitura cu mere traditionala din regiunea franceza Nantes. O reteta delicioasa numita "Pommé nantais"  care se transmite din generatie in generatie , simpla, rapida si usor de facut. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/09/prajitura-rapida-cu-mere-pomme-nantais.html

Ingrediente

  • 1/2 kg de mere
  • 3 oua
  • 70 g de zahar
  • 150 g de faina
  • 100 ml de lapte
  • 100 g de unt

Mod de preparare

Curatati merele si taiati-le felii.

Gatiti si rumeniti merele cu 20 g de unt si o lingura de zahar.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Amestecati ouale cu 40 g de zahar. Adaugati faina, restul de unt topit si laptele. Turnati compozitia intr-o tava unsa (20/30 cm).

Asezati deasupra merele si presarati peste ele zaharul ramas -30 g.

Dati la cuptor 20-30 minute (25 minute pentru cuptorul meu). 

Verificati coacerea cu lama un cutit- trebuie sa iasa curata.

Lasati sa se raceasca, pudrati cu zahar pudra si taiati in portii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rapida cu mere - Pomme nantais" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu morcovi si ghimbir

Postat de Irina

Prajitura cu morcovi si ghimbir

Am pus in vasul mixerului intai ingredientele uscate: faina, praf de copt, bicarbonat, zahar, scortisoara. Am amestecat cateva secunde. Am adaugat ouale, uleiul, apoi pulpa ramasa de la suc....

Citeste continuarea

Mousse cu capsuni si branza mascarpone Delaco

Postat de gusti

Mousse cu capsuni si branza mascarpone Delaco

 Se combina zaharul cu 60 ml apa intr-o cratita mica, se amesteca putin, pana zaharul se dizolva. Gelatina se pune peste siropul de zahar si se amesteca pana se dizolva. Se lasa la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2018, 09:26
O prăjitură aromată și răcoroasă cu mere este bună oricând!
la 02.01.2018, 10:17
Ce buna trebuie sa fie! am pus-o la seif pentru mai tarziu!
la 02.01.2018, 10:42
la 02.01.2018, 11:03
Cele mai bune prajituri sunt cu mere!
la 02.01.2018, 11:27

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking