Desert prajitura rapida cu mere - Pomme nantais

Postat de ctlina in Prajituri
2 Ian 2018 | 4464 vizualizari
Desert prajitura rapida cu mere - Pomme nantais

Este o prajitura cu mere traditionala din regiunea franceza Nantes. O reteta delicioasa numita "Pommé nantais"  care se transmite din generatie in generatie , simpla, rapida si usor de facut. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/09/prajitura-rapida-cu-mere-pomme-nantais.html

Ingrediente

  • 1/2 kg de mere
  • 3 oua
  • 70 g de zahar
  • 150 g de faina
  • 100 ml de lapte
  • 100 g de unt

Mod de preparare

Curatati merele si taiati-le felii.

Gatiti si rumeniti merele cu 20 g de unt si o lingura de zahar.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Amestecati ouale cu 40 g de zahar. Adaugati faina, restul de unt topit si laptele. Turnati compozitia intr-o tava unsa (20/30 cm).

Asezati deasupra merele si presarati peste ele zaharul ramas -30 g.

Dati la cuptor 20-30 minute (25 minute pentru cuptorul meu). 

Verificati coacerea cu lama un cutit- trebuie sa iasa curata.

Lasati sa se raceasca, pudrati cu zahar pudra si taiati in portii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rapida cu mere - Pomme nantais" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Placinta cu prune

Postat de mirela0911

Placinta cu prune

Se spala si se curata prunele de samburi. Se taie in 4 sau mai multe parti (depinde cat sunt de mari prunele). Se amesteca cu zaharul (dupa gust) si scortisoara. Se lasa deoparte. Se ia o foaie...

Citeste continuarea

Rulada cu crema de portocale

Postat de Creatsa

Rulada cu crema de portocale

Separa albusurile de galbenusuri. Intr-un bol mixeaza galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul,se deschid la culoare si devin cremoase. Adauga uleiul si apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2018, 09:26
O prăjitură aromată și răcoroasă cu mere este bună oricând!
la 02.01.2018, 10:17
Ce buna trebuie sa fie! am pus-o la seif pentru mai tarziu!
la 02.01.2018, 10:42
la 02.01.2018, 11:03
Cele mai bune prajituri sunt cu mere!
la 02.01.2018, 11:27

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking