Desert prajitura rapida cu mere - Pomme nantais

Postat de ctlina in Prajituri
2 Ian 2018 | 4439 vizualizari
Desert prajitura rapida cu mere - Pomme nantais

Este o prajitura cu mere traditionala din regiunea franceza Nantes. O reteta delicioasa numita "Pommé nantais"  care se transmite din generatie in generatie , simpla, rapida si usor de facut. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/09/prajitura-rapida-cu-mere-pomme-nantais.html

Ingrediente

  • 1/2 kg de mere
  • 3 oua
  • 70 g de zahar
  • 150 g de faina
  • 100 ml de lapte
  • 100 g de unt

Mod de preparare

Curatati merele si taiati-le felii.

Gatiti si rumeniti merele cu 20 g de unt si o lingura de zahar.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Amestecati ouale cu 40 g de zahar. Adaugati faina, restul de unt topit si laptele. Turnati compozitia intr-o tava unsa (20/30 cm).

Asezati deasupra merele si presarati peste ele zaharul ramas -30 g.

Dati la cuptor 20-30 minute (25 minute pentru cuptorul meu). 

Verificati coacerea cu lama un cutit- trebuie sa iasa curata.

Lasati sa se raceasca, pudrati cu zahar pudra si taiati in portii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rapida cu mere - Pomme nantais" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tiramisu reteta cu Caramel

Postat de Creatsa

Tiramisu reteta cu Caramel

Tiramisu reţetă originală Prima data pregatim caramelul. Intr-o craticioara punem zaharul si il lasam sa se caramelizeze pana ajunge la culoarea chihilimbarului. Luam de pe...

Citeste continuarea

Prajitura cu blat de cocos, jeleu de capsuni si foi de napolitane

Postat de mirela0911

Prajitura cu blat de cocos, jeleu de capsuni si foi de napolitane

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, batand bine dupa fiecare. Faina si praful de copt se amesteca. Se adauga nuca de cocos si se amesteca cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2018, 09:26
O prăjitură aromată și răcoroasă cu mere este bună oricând!
la 02.01.2018, 10:17
Ce buna trebuie sa fie! am pus-o la seif pentru mai tarziu!
la 02.01.2018, 10:42
la 02.01.2018, 11:03
Cele mai bune prajituri sunt cu mere!
la 02.01.2018, 11:27

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking