Desert prajitura rasturnata cu gutuie

Postat de Adele in Prajituri
21 Oct 2017 | 3966 vizualizari
Desert prajitura rasturnata cu gutuie

De sezon👌

Ingrediente

  • Chec:
  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar (80 gr)
  • 3 linguri cu ulei (40 ml)
  • 5 linguri cu faina (100 gr faina)
  • 2 linguri cu amidon de porumb
  • sucul la doua portocale si coaja rasa dupa gust
  • Un plic de praf de copt
  • Un varf de sare.
  • 2 gutui coapte
  • 4 linguri cu zahar
  • Un cub de unt (15 gr)
  • Suc de portocala

Mod de preparare

Se spala bine fructele, se taie cuburi si impreuna cu zaharul se pun la caramelizat, se adauga sucul de portocale si untul. Se lasa la foc lent, cateva minute, pana devin caramel.
Separat albusurile se mixeaza spuma cu putina sare, dupa care se mixeaza galbenusurile cu zahar si ulei, pana se topeste zaharul si compozitia devine spumoasa, se adauga sucul de portocala, faina, praful de copt si amidonul, se amesteca bine. La final, se incorporeaza albusurile, usor de jos in sus pana se obtine o compozitie lejera si omogena.

Intr-o tava de guguluf, se asaza fructele, deasupra se toarna compozitia, se da la cuptorul preincalzit la 170° C, pentru 25-30 minute, pana cand este bine rumenit.
Se scoate, se lasa cateva minute si se scoate usor din forma.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu gutuie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Negresa din albusuri cu ciocolata si crema de lamaie

Postat de merisor67

Negresa din albusuri cu ciocolata si crema de lamaie

Pentru blat, topim mai întâi ciocolata ruptă în bucăți, in unt, dar adăugăm È™i ulei. Bine, uleiul poate fi opÈ›ional, dar mie îmi place combinÈ›ia unt + ulei È™i...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu branza de vaci si capsuni

Postat de rocsi_1612

Desert cheesecake cu branza de vaci si capsuni

Crusta: Untul il topim pe baie de aburi. Biscuitii si piscoturile, le punem in blender si le maruntim. Peste biscutii si piscoturile maruntite, punem untul topit, le amestecam bine. Luam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2017, 17:53
Bună tare, prăjitura ta, Adele!
la 21.10.2017, 17:55
Aici e treaba buna, ne rasturnam unii peste altii....:_bd
la 21.10.2017, 17:56
la 21.10.2017, 17:57
Mena
la 21.10.2017, 17:57
Cleme

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking