Ingrediente
- Pentru blat:
- 250 gr faina
- 150 gr unt
- 2 linguri smantana
- 1 lingura cacao
- 100 gr zahar
- 1/2 praf de copt
- Crema de cocos:
- 1 budinca de vanilie
- 6 albusuri de ou
- 10 linguri zahar
- 200 gr nuca de cocos
- Crema de vanilie:
- 6 buc galbenusuri de ou
- 200 gr zahar
- 250 ge margarina
- 2 linguri faina
- 1 budinca de vanilie
- 300 ml lapte
- 1 plic zahar vaniliat
- Ornare
- 200 gr ciocolata menaj
- 50 gr unt
- 50 gr nuca de cocos
Mod de preparare
Pentru foi se pun pentru inceput intr-un castron ingredientele uscate ( faina, zahar, cacao, praful de copt) care se amesteca cu untul sau untura si se freaca impreuna pana se omogenizeaza foarte bine. Se adauga apoi smantana si cu galbenusul de ou ( daca se opteaza pentru el) si se amesteca pana se face un aluat omogen si dens pentru intins. Se imparte aluatul in doua si se intide cu sucitorul fiecare foaie, care se coace pe dosul tavii unse.
Pentru crema de cocos, pentru inceput se fierbe budinca de vanilie conform instructiunilor de pe plic si se lasa sa se raceasca.
Se bat albusurile spuma si se adauga si zaharul treptat. Se amesteca apoi cu nuca de cocos, iar compozitia obtinuta se amesteca cu budinca racita. Aceasta crema se intinde intre cele doua foi coapte.
Se prepara crema de vanilie procedand asa: peste cele 6 galbenusuri se adauga zaharul, faina si budinca de vanilie ( praful), se amesteca cu laptele si se pune la fiert amestecand continuu cu un tel pentru a nu se face boti. Crema racita se amesteca apoi cu un pachet de margarina si se pune deasupra foilor.
Peste crema de vanilie se pune la topit ciocolata menaj impreuna cu untul pana se obtine o glazura densa care se lasa vreo 5 minute sa se raceasca apoi se toarna incet peste crema de vanilie. Deasupra se presara nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Regina cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|