Desert prajitura Regina cu nuca de cocos

Postat de trifadalia in Prajituri
22 Feb 2019 | 4355 vizualizari
Desert prajitura Regina cu nuca de cocos

Este pentru prima data cand fac aceasta reteta , dar parerea mea este ca in aluat merge si un ou ( galbenusul) albusul sa se pastreze pentru crema de nuca de cocos. Reteta la ingrediente este fara acest ou, este reteta exact asa cum am facut-o eu. 

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 250 gr faina
  • 150 gr unt
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura cacao
  • 100 gr zahar
  • 1/2 praf de copt
  • Crema de cocos:
  • 1 budinca de vanilie
  • 6 albusuri de ou
  • 10 linguri zahar
  • 200 gr nuca de cocos
  • Crema de vanilie:
  • 6 buc galbenusuri de ou
  • 200 gr zahar
  • 250 ge margarina
  • 2 linguri faina
  • 1 budinca de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 1 plic zahar vaniliat
  • Ornare
  • 200 gr ciocolata menaj
  • 50 gr unt
  • 50 gr nuca de cocos

Mod de preparare

Pentru foi se pun pentru inceput intr-un castron ingredientele uscate ( faina, zahar, cacao, praful de copt) care se amesteca cu untul sau untura si se freaca impreuna pana se omogenizeaza foarte bine. Se adauga apoi smantana si cu galbenusul de ou ( daca se opteaza pentru el) si se amesteca pana se face un aluat omogen si dens pentru intins. Se imparte aluatul in doua si se intide cu sucitorul fiecare foaie, care se coace pe dosul tavii unse. 

Pentru crema de cocos, pentru inceput se fierbe budinca de vanilie conform instructiunilor de pe plic si se lasa sa se raceasca. 

Se bat albusurile spuma si se adauga si zaharul treptat. Se amesteca apoi cu nuca de cocos, iar compozitia obtinuta se amesteca cu budinca racita. Aceasta crema se intinde intre cele doua foi coapte. 

Se prepara crema de vanilie procedand asa: peste cele 6 galbenusuri se adauga zaharul, faina si budinca de vanilie ( praful), se amesteca cu laptele si se pune la fiert amestecand continuu cu un tel pentru a nu se face boti. Crema racita se amesteca apoi cu un pachet de margarina si se pune deasupra foilor. 

Peste crema de vanilie se pune la topit ciocolata menaj impreuna cu untul pana se obtine o glazura densa care se lasa vreo 5 minute sa se raceasca apoi se toarna incet peste crema de vanilie. Deasupra se presara nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Regina cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert rulada din albusuri cu crema de ciocolata

Postat de MotanLaOale

Desert rulada din albusuri cu crema de ciocolata

Blat : Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema lucioasa. Faina se amesteca cu grisul si se amesteca in albusuri...

Citeste continuarea

Strudele cu cirese

Postat de Irina

Strudele cu cirese

Am spalat ciresele, le-am rupt coditele si am scos samburii.  Ciresele le-am pus intr-o sita, deasupra unui bol, impreuna cu 2 linguri de zahar, pentru a-si lasa zeama. Asa de carnoase au...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.02.2019, 13:48
la 25.02.2019, 14:07
la 25.02.2019, 14:10
minunata!
la 25.02.2019, 14:39
Delicioasa!
la 25.02.2019, 14:49

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking