Desert prajitura rustica cu mere

Postat de cristina1985 in Prajituri
13 Ian 2018 | 1580 vizualizari
Desert prajitura rustica cu mere

Ingrediente

  • 180 g faina
  • 2 galbenusuri de ou
  • 140 g zahar
  • 50 g unt
  • 125 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • o priza sare
  • 1lg-ta esenta vanilie
  • 3 lg-te coaja lamaie
  • 4 mere

Mod de preparare

Din 140 g zahar, se opresc 3 lg (care se presara la sfarsit, peste mere). Restul se amesteca cu galbenusurile, pana se albesc.

Untul se topeste si se toarna (racit) 1/2 din cantitate peste oua,apoi se adauga laptele si amestecati. Se pune o priza de sare, faina cernuta, praful de copt, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Se toarna aluatul intr-o oala cu diametru de 23 cm, tapetata cu hartie de copt.

Merele se curata de coaja, se taie felii si se pun peste aluat. Deasupra se toarna untul topit (ramas) si se presara cele 3 lg zahar.

Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, timp de 30-35 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rustica cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta de ciocolata cu frisca

Postat de RuxyRux

Tarta de ciocolata cu frisca

Blatul se prepara simplu amestecand toate ingredientele pana obtinem aluatul pe care il vom infaina usor cand este gata( untul e de preferat rece si taiat felii). Se imparte in doua si se da la...

Citeste continuarea

Desert prajitura marmorata cu branza si stafide

Postat de oanapl

Desert prajitura marmorata cu branza si stafide

Se cerne făina cu praful de copt și cacaua.  Separat, se bat albușurile cu un praf de sare până se întăresc, apoi se adaugă pe rând zahărul măcinat și se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.01.2018, 13:20
Ce mult imi plac prajiturile cu mere
la 13.01.2018, 13:27
Multumesc!Si mie!
la 13.01.2018, 13:35
la 13.01.2018, 15:44
la 15.01.2018, 20:23
Delicioasă!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking