Ingrediente
- 800 ml lapte
- 220 g gris
- 3 linguri zahar
- 500 g branza de vaci
- 5 oua
- 50 g faina
- 50 g unt
- coaja rasa de la o lamaie
- un praf sare
- 100 g stafide
- unt pentru uns tava
- zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare
Se pune laptele la fiert cu un praf de sare si 3 linguri zahar. Cand fierbe se pune grisul si se amesteca sa nu faca cocoloase. Se lasa deoparte.
Intr-un castron se amesteca branza cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, faina, untul topit si coaja de lamaie.
Se tapeteaza cu unt o tava (sau forma) si se intinde grisul pe toata suprafata.
Se presara stafide si se preseaza un pic in gris cu palma.
Se toarna deasupra amestecul de branza si se niveleaza.
Se introduce in cuptorul preancalzit la 180 grade pentru 35-40 minute.
Cand este rumenita frumos este gata.
Se lasa sa se raceasca in tava.
Se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura saseasca cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (77)
|