Desert prajitura Tosca

Postat de Valclaudia in Prajituri
31 Mar 2017 | 5021 vizualizari
Desert prajitura Tosca

Va aduc o prajitura tare gustoasa, sunteti invitatii mei...

Ingrediente

Blatul:

  • 8 albusuri
  • 1/2 cana de zahar pudra
  • 6 linguri faina
  • 60 gr mac
  • 40 gr nuca de cocos
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare

Crema:

  • 8 galbenusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • 4 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 150 gr. margarina Rama
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie de vanilie
  • 250 gr. mascarpone

Glazura si siropul:

  • 200 gr ciocolata amaruie
  • cca 75 ml lapte
  • 200 gr biscuiti populari din comert
  • 1 cana sirop (4 linguri de zahar caramelizat stins cu o cana de apa plata + 1 sticluta esenta de rom)
  • bombonele de decor (ciocolata si lapte)

Mod de preparare

Pregatim mai intai crema, astfel:

Galbenusurile se mixeaza cu 100 gr  zahar pudra si vanilia, pana isi dubleaza volumul si se albesc. Adaugam apoi amidonul, incorporam.

Laptele il punem la foc, cu restul de zahar alocat cremei si margarina. Dupa ce s-a topit, incoproram la foc mic amestecul de galbenusuri cu amidon, amestecam si tinem la foc, pana obtinem o crema ferma de consistenta unei budinci. Acoperim cu folie de bucatarie si lasam crema la racit complet. Dupa ce s-a racit, mixam mascarponele cu mixerul si adaugam pe rand, cate o lingura de crema pana o incorporam toata. Dam crema la rece.

Preincalzim cuptorul la 175 grade C.

Albusurile se bat spuma cu praful de sare, 2 plicuri zahar vanilat  si 1/2 cana zahar pudra.

Adaugam macul si nuca de cocos, amestecam usor. La final incorporam si faina, adaugand pe rand cele sase linguri.

Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia in tava. Nivelam si dam la cuptor pentru 20-25 minute, pana trece testul cu scobitoarea.

Scoatem blatul din tava pe o tabla din lemn, indepartam hartia de copt.

Preparam siropul: caramelizam 4 linguri de zahar intr-o craticioara, apoi stingem cu 1 cana cu apa plata. Lasam la foc mic, pana se topeste zaharul, tragem de pe foc si adaugam esenta de rom.

Peste blatul racit, punem crema rece in strat generos, nivelam.

Trecem biscuitii prin sirop si ii asezam peste crema unul langa altul, formand un strat asemeni unei foi, peste care turnam glazura preparata din ciocolata amaruie, topita la foc mic, in 75 ml lapte.

Deasupra presaram bombonele de ciocolata si lapte.

Dam prajitura la rece pana a doua zi cand portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Tosca

Postat de lucy2002

Desert prajitura Tosca

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul in ploaie si mixam pana obtinem o bezea ferma. Se adauga: faina, macul, nuca de cocos si esenta de...

Citeste continuarea

Desert prajitura Tosca

Postat de Oana

Desert prajitura Tosca

Pregateste mai intai crema pentru ca trebuie lasata la racit. Pune laptele la fiert intr-o craticioara cu fund dublu, impreuna cu pastaia de vanilie crestata, plus semintele dinauntru....

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.03.2017, 19:49
Eu vreau bilet in fata sa aud cantata Tosca asta reinterpretata de Valurita sigur Puccini crapa de invidie...el n-a avut din asta...
la 31.03.2017, 19:52
dai si tu o feliuta din tortul tau? ... Sa stiu daca mai am locuri in fata )
la 31.03.2017, 20:00
dau, renunt eu la portia mea, e drept a mea e mai mica....)
la 31.03.2017, 20:01
la 31.03.2017, 20:07
Minunată și delcioasă!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking