Blat: Macinam biscuitii in robotul de bucatarie (eu am avut si niste piscoturi si le-am combinat cu biscuitii), apoi adaugam cacaua si zaharul pudra, omogenizam si apoi adaugam untul topit. Amestecam bine pana cand obtinem o compozitie sfaramicioasa. Rasturnam compozitia in tava cu inel detasabil si o presam bine cu mana.
Crema: Galbenusurile le freacam cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam apoi laptele si dupa ce am omogenizat, adaugam amidonul amestecat cu cacaua (cernute in prelabil) si mixam bine.
Compozitia rezultata o fierbem la bain marie, la inceput este tare, apoi se va inmuia si, spre sfarsit, se va ingrosa din nou. Dupa aproximativ 5 -7 minute (atat a durat la mine pana s-a ingrosat), se da deoparte si se lasa putin sa se raceasca, apoi se adauga untul moale si se amesteca bine, apoi smantana si esenta de vanilie.
Se gusta crema si daca vi se pare ca nu e suficient de dulce, mai adaugati zahar (recomand zahar pudra).
Crema rezultata se toarna peste blatul de biscuiti si se baga in frigider cel putin 2 ore.
Cand s-a racit bine, o pudram cu cacao si o servim.
O patratica de prajitura e arhi suficienta pentru a va satisface pofta de ciocolata, credeti-ma pe cuvant !
Sa o savurati cu placere!