Desert prajitura turnata cu branza, cirese si caise

Postat de oanapl in Prajituri
12 Aug 2017 | 2881 vizualizari
Desert prajitura turnata cu branza, cirese si caise

Cu puțin timp în urmă am pregătit o prăjitură delicioasă, iar sursa de inspirație a fost rețeta Mădălinei https://www.bucataras.ro/retete/desert-prajitura-turnata-cu-branza-si-fructe-de-vara-83198.html . Eu am ales cireșele in locul zmeurei și prăjitura a fost la fel de savuroasă.  Eu aș mânca zilnic ceva bun, dar fără să petrec prea mult timp în bucătărie. E o prăjitură rapidă, perfectă pentru vremea de acum.

Ingrediente

  • Blat ( pentru tava 25/35 cm) :
  • 2 ouă mari
  • 10 linguri de zahăr
  • 9 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 12 linguri făină
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • esenţă de vanilie
  • Umplutura:
  • 500 g brânză dulce
  • 3 ouă
  • 3 linguri griş
  • 1 ceaşcă cireșe
  • 5 - 6 caise
  • esenţă de vanilie
  • esenţă de lămâie
  • 6 linguri zahăr măcinat

Mod de preparare

Tai caisele spălate şi şterse în cubuleţe. Speli cireșele, le lași să se scurgă bine de apă și le scoți sâmburii.
Pentru blat, mixezi ouăle întregi cu zahărul până obţii o cremă, apoi adaugi esenţa si uleiul şi mixezi pentru câteva minute. Adaugi alternativ lapte şi făina cernută cu praful de copt şi amesteci bine. Împarți compoziţia în două.
Brânza o mixezi cu zahărul, ouăle şi esenţele, apoi adaugi grişul şi amesteci bine. Încorporezi uşor cireșele şi cubuleţele de caise.
Torni jumătate din aluat în tava tapetată cu hârtie de copt şi o dai la cuptorul preîncălzit la 180 grade C şi o coci 10 minute (încălzire sus/jos). Eu nu am apreciat corect cantitatea de aluat și mi-a rămas prea puțin pentru a acoperi crema de brânză.

Scoți tava, torni brânza, nivelezi, după care deasupra, torni cealaltă jumătate de aluat și introduci tava în cuptor pentru 30 de minute (până când se rumenește frumos).
Lași la răcit, după care o porţionezi și o servești.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura turnata cu branza, cirese si caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cremsnit cu frisca

Postat de timea

Cremsnit cu frisca

Aluatul trebuie sa fie complet decongelat. Impartim aluatul in doua si intindem pe rand, pe masa tapetata cu faina, doua foi pe care le coacem in cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp...

Citeste continuarea

Desert prajitura krem a la krem cu mascarpone

Postat de ela

Desert prajitura krem a la krem cu mascarpone

Blat : Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat xylitolul si batem bine dupa fiecare lingura. Adaugam galbenusurile si omogenizam. Praful de ciocolata il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.08.2017, 18:10
Ador prajiturile cu branza
la 12.08.2017, 18:28
Foarte bună combinația!
la 12.08.2017, 18:37
Da, sunt delicioase prăjiturile cu brânză! Mă bucur că vă plac și vă invit încercați și voi cu fructe de sezon!
la 12.08.2017, 18:38
ce delicioasa
la 12.08.2017, 20:38

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking