Desert prajitura turnata cu piersici

Postat de panacris in Dulciuri
10 Aug 2019 | 2768 vizualizari
Desert prajitura turnata cu piersici

Cum spunea Arghezi: "Astazi în sufragerie
Dormitau pe-o farfurie, 
Necajite si mânjite, 
Zece oua înrosite."   La mine,  in sufragerie, dormitau pe-o farfurie, vreo cinic piersici necajite ;) Si iaca le-am facut fericite, transformandu-le intr-un desert rapid si minunat.  

Ingrediente

  • Piersici coapte cca. 5 bucati,
  • Zahar brun cca. 100g,
  • Oua 5 bucati,
  • Zahar tos 15 linguri,
  • Smantana 5 linguri cu varf,
  • Ulei de floarea soarelui 15 linguri,
  • Zahar vanilinat 1 plic,
  • Sare ½ lingurita,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Faina alba de grau cca. 300 g.

Mod de preparare

Piersicile se curate de coaja, apoi se taie in felii grosiere, adica mai mari.

Intr-o cratita rezistenta la caldura, se aseaza feliile de piersici si se presara zaharul brun, se da la cuptor in cuptorul preincins, la 200 grade cca. 10 minute, pana se topeste zaharul si se obtine o crusta de caramel.

Intre timp se amesteca energic ouale cu zaharul, sarea si zaharul vanilinat pana se obtine o crema fina.

Apoi se adauga smantana, amestecandu-se usot pana ce se inglobeaza in crema de mai sus. Se toarna uleiul in fir subtire si se amesteca pan ace se incorporeaza in compozitia de oua si smantana.

Praful de copt se cerne impreuna cu faina, apoi se adauga usor in aluat, amestecandu-se pana ce se incoporeaza si se obtine un aluat omogen, ce curge usor, un pic mai gros decat cel de clatite.

Aluatul obtinut se toarna peste fructele usor carameelizate și se da la copt in cuptorul preincins cca. 15 minute la 200 grade, apoi inca 15 minute sau cat e necesar pana ce trece testul scobitorii la 170 grade.

Prajitura se rastoarna fierbinte pe un platou, altfel riscati sa nu se mai dezlipeasca de fundul tavii.

Se serveste calda cu adaos de inghetata sau rece ca atare.

 

Spor si pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura turnata cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornuri cu sos de fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Cornuri cu sos de fructe de padure

Aluatul: Apa minerala o incalzim putin. Intr-un castronel amestecam drojdia cu o lingura de zahar. Faina o cernem si o punem intr-un bol. Peste adaugam restul de zahar, uleiul, zeama de...

Citeste continuarea

O noapte la Venetia

Postat de sufletista

O noapte la Venetia

Blatul de cocos -mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul si mixam pana ce devine o spuma lucioasa si densa,adaugam nuca de cocos,faina. Amestecam cu o spatula si intindem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.08.2019, 13:49
buna buna
la 10.08.2019, 14:07
Super!!!!!
la 10.08.2019, 14:36
O bucata salvata de aparat?)))
la 10.08.2019, 15:09
Foarte bună!
la 10.08.2019, 15:22
Cam așa ceva Bunica! )

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking