Desert prajitura turnata cu piersici

Postat de panacris in Dulciuri
10 Aug 2019 | 2786 vizualizari
Desert prajitura turnata cu piersici

Cum spunea Arghezi: "Astazi în sufragerie
Dormitau pe-o farfurie, 
Necajite si mânjite, 
Zece oua înrosite."   La mine,  in sufragerie, dormitau pe-o farfurie, vreo cinic piersici necajite ;) Si iaca le-am facut fericite, transformandu-le intr-un desert rapid si minunat.  

Ingrediente

  • Piersici coapte cca. 5 bucati,
  • Zahar brun cca. 100g,
  • Oua 5 bucati,
  • Zahar tos 15 linguri,
  • Smantana 5 linguri cu varf,
  • Ulei de floarea soarelui 15 linguri,
  • Zahar vanilinat 1 plic,
  • Sare ½ lingurita,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Faina alba de grau cca. 300 g.

Mod de preparare

Piersicile se curate de coaja, apoi se taie in felii grosiere, adica mai mari.

Intr-o cratita rezistenta la caldura, se aseaza feliile de piersici si se presara zaharul brun, se da la cuptor in cuptorul preincins, la 200 grade cca. 10 minute, pana se topeste zaharul si se obtine o crusta de caramel.

Intre timp se amesteca energic ouale cu zaharul, sarea si zaharul vanilinat pana se obtine o crema fina.

Apoi se adauga smantana, amestecandu-se usot pana ce se inglobeaza in crema de mai sus. Se toarna uleiul in fir subtire si se amesteca pan ace se incorporeaza in compozitia de oua si smantana.

Praful de copt se cerne impreuna cu faina, apoi se adauga usor in aluat, amestecandu-se pana ce se incoporeaza si se obtine un aluat omogen, ce curge usor, un pic mai gros decat cel de clatite.

Aluatul obtinut se toarna peste fructele usor carameelizate și se da la copt in cuptorul preincins cca. 15 minute la 200 grade, apoi inca 15 minute sau cat e necesar pana ce trece testul scobitorii la 170 grade.

Prajitura se rastoarna fierbinte pe un platou, altfel riscati sa nu se mai dezlipeasca de fundul tavii.

Se serveste calda cu adaos de inghetata sau rece ca atare.

 

Spor si pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura turnata cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Crema de ciocolata cu capsuni (de post)

Postat de rocsi_1612

Crema de ciocolata cu capsuni (de post)

Crema de ciocolata: Intr-un castron punem putin lapte de soia din cei 500 ml. Adaugam zaharul, amidonul si cacaoa, zaharul cu pastai de vanilie si coaja rasa de lamaie. Cu o lingura amestecam...

Citeste continuarea

Sandvis din placintele cu afine si inghetata de vanilie

Postat de katty

Sandvis din placintele cu afine si inghetata de vanilie

Aluatul dezghetat in frigider se intinde usor cu un sucitor pe un blat de lemn usor infainat. Cu un inel de metal taiem un numar par de discuri. Amestecam afinele cu zaharul. Asezam afinele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.08.2019, 13:49
buna buna
la 10.08.2019, 14:07
Super!!!!!
la 10.08.2019, 14:36
O bucata salvata de aparat?)))
la 10.08.2019, 15:09
Foarte bună!
la 10.08.2019, 15:22
Cam așa ceva Bunica! )

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking