Ingrediente
- foi din aluat foitaj
- biscuiti populari
- Sirop de zmeura
- Crema
- 500 ml lapte
- 6 galbenusuri
- 200 g zahar
- 30 g amidon Dr.Oetker
- un praf de sare
- 1 pliculet vanilie bourbon Dr. Oetker
- 250 g unt 80% grasime
- 300 ml smantana dulce 32% grasime
- 3 pliculete zahar vanilat
- Forma de tort cu pereti de silicon 28 cm
- ciocolata rasa
Mod de preparare
Crema: Am pus laptele sa se infierbante. Am amestecat zaharul cu sarea si amidonul, am adaugat galbenusurile si am omogenizat, apoi am subtiat cu lapte infierbantat. Am pus amestecul pe baie de abur si am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase. Am tras de pe foc si am adaugat vanilia bourbon. Am lasat sa se raceasca bine. Untul la temperatura acmerei l-am mixat bine. Smantana dulce, rece de la frigider, impreuna cu zaharul vanilat, le-am mixat pana am obtinut o frisca ferma. Dupa ce crema de vanilie sa racit bine, am amestecat o parte cu untul spumat si cealata parte cu frisca si am obtinut 2 creme.
Asamblare : Am folosit o forma de tort cu pereti detasabili, din silicon, am asezat ca baza biscuitii peste care am picurat cu ajutorul unei pensule, sirop de zmeura, nu foarte mult, biscuitii nu au fost din cei foarte tari. Apoi am pus in doua posh-uri cremele si am ornat alternativ. apoi am asezat foaie de aluat foitaj ( m-am chinuit nitel sa aleg cat de cat sa fie intreaga foaia), peste am ornat cu cele doua crema, am asezat alta foaie de aluat foitaj si am ornat cu restul de crema cu frisca, am presarat aluat foitaj faramitat( am avut din belsug :)))))))))) apoi am ras ciocolata . Am dat prajitura la frigider pana a doua zi, ca sa aiba timp sa inmoaie foile de la crema. Simplu si foarte gustos....Era de preferat sa fac eu foile, dar asa e cand vrei sa mai sari peste etape, cumperi ceva ce nu-i chiar calitativ....
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura-tort de toamna" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|