Ingrediente
- O forma rotunda din silicon
- 400 g spuma de caise sau gem de caise
- 100 g banuti de ciocolata cu aroma de portocale
- 10 g gelatina
- 2 oua
- 500 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
- sirop de cirese amare
- cateva cirese amare din dulceata
Mod de preparare
Am pus gelatina la hidratat in apa rece. Smantana rece de la frigider am mixat-o pana am obtinut o frisca ferma.Spuma de caise am pus-o intr-un castron de inox, am adaugat cele doua oua si am amestecat 2-3 min, am adaugat si banutii de ciocolata, apoi am asezat castronul pe baie de abur, am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit lichida. Am luat castronul de pe baia de abur si am pus gelatina hidratata in castron, am amestecat bine. Am lasat sa scada temperatura sub 30 grade, apoi am incorporat frisca, am omogenizat bine si am turnat amestecul in forma de silicon. Am adaugat un pic de sirop de cirese amare si cateva cirese amare din dulceata. Am dat forma la congelator pentru cca 12 ore. Se poate servi atat rece, e ca o inghetata sau se poate lasa la temperatura camerei. Am preferat sa mancam prajitura pe post de inghetata, ca la asa canicula merge la fix.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert racoros cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|