Desert rapsodie de vara

Postat de ancutsa in Prajituri
10 Iul 2019 | 1540 vizualizari
Desert rapsodie de vara

Eu am pregătit prăjituri cu foi de pișcot colorate în verde cu matcha, cremă mascarpone cu frișcă și aromă delicată de fistic, pudrate cu matcha și decorate cu fructele prezente la tarabe zilele acestea: delicioasele căpșuni și cireșe. Pentru decorațiunile de ciocolată am folosit coloranți naturali: turmeric și matcha. Eu folosesc de obicei, pentru blaturi, iar când se poate și pentru creme, îndulcitor, dar dacă preferați zahărul, vă las mai jos și cantitățile de zahăr ce trebuie folosite.

Ingrediente

  • Pentru decorațiuni de ciocolată:
  • 50 g ciocolată albă,
  • Un vârf de cuțit matcha Niavis,
  • Un vârf de cuțit turmeric (curcuma),
  • Pentru foi:
  • 5 ouă M,
  • Un vârf de cuțit sare,
  • 5 ml îndulcitor sau 50 g zahăr tos (aprox 4 linguri),
  • 120 ml ulei (aprox o ceașcă, nu plină),
  • 88 g făină albă (aprox 5 linguri așa cum le pun eu),
  • o linguriță și jumătate matcha Niavis,
  • 10 g praf de copt (un pliculeț),
  • Pentru cremă:
  • 150 g cremă mascarpone,
  • 150 ml frișcă lichidă,
  • 10 g zahăr vanilat Bourbon,
  • fistic măcinat, după gust,
  • 2,5 ml îndulcitor sau 1 lingură zahăr,
  • Pentru decor:
  • o linguriță cu vârf matcha Niavis pentru pudrat,
  • Cireșe, după gust,
  • Căpșuni, după gust.

Mod de preparare

Decorațiunile de ciocolată: se topește ciocolata albă pe baie de abur, se lasă un pic la răcit, se toarnă în 3 cești: una va rămâne albă, în cea de-a doua se adaugă un vârf de cuțit matcha, iar în cea de-a treia – un vârf de cuțit de turmeric, omogenizând culorile. Se toarnă cele trei într-un singur poș, alternând culorile (câte o linguriță din fiecare culoare) și se desenează diverse decorațiuni, se pot folosi șabloane pentru fluturi, pătrate, spirale sau ce altceva vă mai place.

 Foile: se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un vârf de cuțit de sare, se adaugă zahărul sau îndulcitorul, iar când spuma devine consistentă, se adaugă treptat gălbenușurile, uleiul, făina, praful de copt și matcha, omogenizând.

Se toarnă jumătate din compoziție într-o tavă pregătită cu foaie de copt, se dă la cuptorul preîncălzit, aprox 10 minute la foc mediu. Se scoate tava din cuptor, se transferă foaia de blat într-o altă tavă, la răcit, cu tot cu foaie de copt, pe care o vom dezlipi abia după răcire. Se așază în tava pentru copt altă foaie de copt, se toarnă restul de compoziție, care se coace și ea, până trece testul scobitorii. Când este gata, se lasă la răcit.

 Crema: se bate, cu mixerul, crema mascarpone până devine cremoasă, se adaugă frișca lichidă, zahărul Bourbon, îndulcitorul, fisticul măcinat și se amestecă până capătă consistența dorită.

 Montare și decor: se decupează din cele două foi de pișcot, foi mai mici, cu un cuțit sau cu o formă pentru patiserie, în funcție de forma dorită. Se repartizează crema peste foi, se montează, se ornează cu crema rămasă. Ținând cont de aroma intensă a pudrei matcha, se pudrează delicat pentru o culoare frumoasă. Se decorează cu fructe și decorațiuni de ciocolată.

Detalii tehnice: la o tavă de 25x22 cm, eu am obținut 5 prăjituri. Fiecare prăjitură are 3 foi și 10x4x5cm.

 

Timp de coacere: aprox 25 min

Timp de pregătire: 1h 35 min

Porţii: 5

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/05/rapsodie-de-vara.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rapsodie de vara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de prajitura cu crema de cocos

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura cu crema de cocos

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu crema de cocos Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 30/20 cm tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am...

Citeste continuarea

Desert rulada cu nuca, frisca, gem de caise si ciocolata

Postat de lucy2002

Desert rulada cu nuca, frisca, gem de caise si ciocolata

Separam albusul de galbenusuri. Mixam toate albusurile spuma si adaugam in ploaie indulcitorul sau zaharul. Adaugam pe rand cele trei galbenuse si mixam cu atentie. Renuntam la mixer si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.07.2019, 14:00
la 10.07.2019, 14:03
la 10.07.2019, 14:33
O rapsodie pe gustul meu...!
la 10.07.2019, 14:49
la 10.07.2019, 15:06
Yammy!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking