Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza - Syrniki

Postat de ctlina in Dulciuri
2 Mar 2017 | 4536 vizualizari
Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza - Syrniki

Reteta de preparare a papanasilor  Syrniki este o reteta de desert rusa, bielorusa si ucraineana. In Ucraina syr = branza. Sunt un fel de papanasi cu branza, asemanatori celor romanesti. Atentie la ce fel de branza de vaci folositi, pentru aceata reteta va trebuie o branza scursa bine de zer. Este o reteta foarte simpla, se fac repede dar se mananca si mai repede - cu frisca, iaurt sau smantana si cu dulceata preferata.

Ingrediente

  • Reteta de preparare a papanasilor 
  • 500 g de branza de vaci
  • 4 linguri de zahar
  • un varf de cutit de sare
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 2 oua
  • 2 linguri stafide
  • 2 linguri de faina
  • faina
  • unt, ulei pentru prajit

Mod de preparare

Reteta de preparare a papanasilor 

Amestecati branza cu zaharurile, adaugati treptat ouale, stafidele si faina. Amestecati bine si daca este foarte lipicioasa, adaugati un pic de faina. Daca branza nu este prea bine scursade zer, puneti numai un ou.

Cu o lingura, luati din aluat si depuneti pe o farfurie in care ati pus faina. Dati-o prin faina si formati o chiftea marisoara. Dati deoparte pe o suprafata fainata. Terminati astfel aluatul.

Intr-o tigaie, topiti un pic de unt si prajiti papanasii pe ambele parti - 3 ou 4 minute pe fiecare parte. Scoateti-i pe hartie absorbanta.

Pudrati cu zahar si serviti dupa dorinta: iaurt, smantana, dulceata.

Eu i-am servit cu frisca si dulceata de prune de casa - reteta aici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza - Syrniki" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert fursecuri cu stafide

Postat de MotanLaOale

Desert fursecuri cu stafide

Albusurile se bat spuma. Se adauga zaharul pudra si zeama de lamaie si se bate bine pana se topeste zaharul. Se adauga untul topit si racit si se omogenizeaza. Se adauga faina si zaharul...

Citeste continuarea

Desert biscuiti boabe de cafea

Postat de xana

Desert biscuiti boabe de cafea

Margarina la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul, galbenusul, un praf de sare si vanilia pana devine o crema pufoasa. Punem cafeaua rece si amestecam. Se adauga apoi faina,amidonul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.03.2017, 21:56
la 02.03.2017, 21:58
Oooo, tare buni sunt și ăștia rusești!
la 02.03.2017, 21:58
Deliciu!
la 02.03.2017, 23:22
super
la 02.03.2017, 23:26

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking