Ingrediente
- Reteta de preparare a papanasilor
- 500 g de branza de vaci
- 4 linguri de zahar
- un varf de cutit de sare
- 1 plic de zahar vanilat
- 2 oua
- 2 linguri stafide
- 2 linguri de faina
- faina
- unt, ulei pentru prajit
Mod de preparare
Reteta de preparare a papanasilor
Amestecati branza cu zaharurile, adaugati treptat ouale, stafidele si faina. Amestecati bine si daca este foarte lipicioasa, adaugati un pic de faina. Daca branza nu este prea bine scursade zer, puneti numai un ou.
Cu o lingura, luati din aluat si depuneti pe o farfurie in care ati pus faina. Dati-o prin faina si formati o chiftea marisoara. Dati deoparte pe o suprafata fainata. Terminati astfel aluatul.
Intr-o tigaie, topiti un pic de unt si prajiti papanasii pe ambele parti - 3 ou 4 minute pe fiecare parte. Scoateti-i pe hartie absorbanta.
Pudrati cu zahar si serviti dupa dorinta: iaurt, smantana, dulceata.
Eu i-am servit cu frisca si dulceata de prune de casa - reteta aici.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza - Syrniki" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|