Ingrediente
- Reteta de preparare a papanasilor
- 2 ouă
- 500 g de caș de vacă
- 3 linguri de zahăr pudră
- 8-9 linguri de făină
- 2 linguri de smântână
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lămâie
- 1 fiolă esență de vanilie
- Pentru decor:
- smântână lichidă
- dulceață sau zahăr pudră vanilat.
Mod de preparare
Reteta de preparare a papanasilor
Cașul se dă pe razătoarea mică. Se adaugă ouăle si zahărul peste caș si se amestecă bine.
Peste compoziția rezultată se adaugă: smântâna, esența, bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie si la final, faina.
Se va frământa un aluat ușor lipicios din care se vor face 9 covrigei + 9 bilute (ca in poză).
Se va pune ulei intr-un ceaun (cam 1/2l ulei pentru ca eu am folosit un ceaun mic), se lasa pe foc până ce uleiul este bine încins, după care se adauga unul cate unul, papanasii.
Se vor coace pe ambele părți până devin maronii.
De preferință, se servesc calzi cu smântână si dulceață acrișoara, iar cand sunt reci, doar pudrați cu zahăr pudră vanilat.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert reteta de preparare a papanasilor din cas de vaca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|