Desert reteta de preparare a papanasilor din cas de vaca

Postat de iri_love in Dulciuri
7 Iul 2017 | 6058 vizualizari
Desert reteta de preparare a papanasilor din cas de vaca

Reteta de preparare a papanasilor  Cui nu ii plac papanasii din brânză de vaci cu muuuulta smântână și dulceață? Va spun că si casul de vaca este bun de folosit la papanasi, mai ales cand nu îl mai mănâncă nimeni si trebuie cumva preparat.

Ingrediente

  • Reteta de preparare a papanasilor 
  • 2 ouă
  • 500 g de caș de vacă
  • 3 linguri de zahăr pudră
  • 8-9 linguri de făină
  • 2 linguri de smântână
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lămâie
  • 1 fiolă esență de vanilie
  • Pentru decor:
  • smântână lichidă
  • dulceață sau zahăr pudră vanilat.

Mod de preparare

Reteta de preparare a papanasilor 

Cașul se dă pe razătoarea mică. Se adaugă ouăle si zahărul peste caș si se amestecă bine.

Peste compoziția rezultată se adaugă: smântâna, esența, bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie si la final, faina.

Se va frământa un aluat ușor lipicios din care se vor face 9 covrigei + 9 bilute (ca in poză).

Se va pune ulei intr-un ceaun (cam 1/2l ulei pentru ca eu am folosit un ceaun mic), se lasa pe foc până ce uleiul este bine încins, după care se adauga unul cate unul, papanasii. 

Se vor coace pe ambele părți până devin maronii.

De preferință, se servesc calzi cu smântână si dulceață acrișoara, iar cand sunt reci, doar pudrați cu zahăr pudră vanilat.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert reteta de preparare a papanasilor din cas de vaca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Muffins cu inima de zmeura

Postat de comanligia

Muffins cu inima de zmeura

Mai intai se face blatul pentru inimioare. Se separa albusurile de galbenus. Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul si uleiul pana devine spuma. Se bat albusurile spuma cu putina sare...

Citeste continuarea

Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt

Postat de katty

Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt

Intr-un castron punem osanza, zaharul pudra, sarea, oul intreg si cele 3 galbenusuri si iaurtul si omogenizam. Incepem sa punem cate putina faina si bicarbonatul pana obtinem un aluat nelipicios...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.07.2017, 06:42
la 07.07.2017, 07:53
la 07.07.2017, 10:25
la 07.07.2017, 11:47
Interesant!
la 07.07.2017, 19:24
Deliciosi!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking