Desert rulada cu blat de cafea si umplutura de gem de gutui cu perle de tapioca

Postat de anuta in Prajituri
18 Mai 2019 | 2494 vizualizari
Desert rulada cu blat de cafea si umplutura de gem de gutui cu perle de tapioca

Retete pentru mese in familie".
O reteta de desert delicioasa! Blatul pufos are aroma de cafea, iar umplutura de gem de gutui ii da un parfum aparte si perlutele incolore un mister si o bucurie pentru copii!! Un desert pentru o masa de iarna!!

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 5 lg de zahar
  • 5 lg rase de faina
  • 2 lg de nes decofeinizat
  • 3 lg de ulei
  • umplutura:
  • 6 lg de gem de gutui
  • un cub de margarina sau unt (75 g) moale
  • 2 lg varfuite de perle de tapioca

Mod de preparare

Intai se pune intr-un ibric la fiert o cana de apa si cand da in clocot se pun perlele de tapioca la fiert. Se lasa sa fiarba cca 10-15 minute, amestecand cand si cand. Se opreste focul dupa ce am lasat cele 15 minute sa clocoteasca si se acopera etans cu o farfuriuta 5-10 minute dupa care se scurg bine de apa si se dau la racit. Dupa ce fierb perlele de tapioca, trebuie sa fie incolore.
Preparam blatul de cafea astfel: mixam intr-un bol albusurile separate cu un praf de sare pana se spumeaza bine, apoi adaugam in ploaie zaharul si mixam pana se intareste. Dam deoparte bolul. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul adaugat treptat pana obtinem consistenta cremoasa a galbenusurilor si integram totul in bezeaua din bol.

Amestecam faina cernuta cu nesul decofeinizat si apoi incorporam in ploaie in amestecul din bol.

Tapetam o tava normala ca dimensiuni, cu hartie pentru copt si turnam amestecul din bol apoi mai presaram deasupra un pic de nes si dam totul in cuptorul preincalzit,la inceput 5 minute la foc iute si apoi inca 15 minute la foc domol. Este gata cand se rumeneste usor pe margini.

Se scoate tava din cuptor si ajutandu-ne de lama unui cutit, desprindem blatul de hartie si il lasam tot pe hartie sa se raceasca.

Intre timp mixam 5 linguri de gem cu o lingura de unt sau margarina moale, pana otinem o consistenta legata si cremoasa. Adaugam in ea perlele de tapioca scurse bine si le incorporam in amestec ajutandu-ne de o lingura.

Se intoarce blatul rece cu dosul in sus pe hartia de copt apoi se unge cu amestecul de gem si tapioca, se ruleaza cu grija strans, ajutandu-ne de hartia de copt. Rulada obtinuta se da 30 de minute la rece, apoi o scoatem si o ungem cu lingura oprita de gem de gutui. Se feliaza si obtinem un desert delicios.  

 Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu blat de cafea si umplutura de gem de gutui cu perle de tapioca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Wafers cake

Postat de caroline

Wafers cake

Incepem prin a pregati frisca si cremele.  Intr-o tigaie topim la foc mic , 100 ml frisca lichida cu 100 gr ciocolata cu alune de padure amestecand in continuu cu ajutorul unui tel facand...

Citeste continuarea

Desert pasca cu ricotta, stafide și ciocolata

Postat de panacris

Desert pasca cu ricotta, stafide și ciocolata

Untul se topește și se lasă la răcorit. Brânza ricotta, iaurtul se pun într-un bol înalt și se amestecă ușor, până ce se înglobează și se obține o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2019, 10:42
Faină ruladă...!
la 20.05.2019, 11:22
Ce bunatate!
la 20.05.2019, 14:51
la 20.05.2019, 15:31
interesanta combinatia
la 20.05.2019, 15:51

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking