Ingrediente
- Aluat:
- 300 gr faina
- 150 ml lapte
- 5 gr drojdie uscata
- putina sare
- 1 lingura zahar
- 30 gr unt
Umplutura:
- 300 gr branza dulce
- 3 oua
- 100 gr zahar
- coaja de lamaie rasa
- 1 plic zahar vanilat
- 150 gr visine decongelate scurse bine
- 70 gr unt topit
- zahar pudra pentru decor
Mod de preparare
Cernem faina intr-un castron. Amestecam cu drojdia, sarea si zaharul. Facem o adancitura la mijloc in care punem untul moale, apoi turnam cate putin lapte putin caldut si framantam pana obtinem un aluat nelipicios pe care il lasam la cald 1/2 de ora.
Impartim aluatul in 2 jumatati (vom obtine 2 rulade). Intindem pe rand cate o foaie de aluat pe un blat de lemn infainat. Topim restul de unt.
Scurgem branza bine si o amestecam cu zaharul, ouale, zaharul vanilat, coaja de lamaie, apoi visinele scurse.
Foaia intinsa in strat subtire o ungem cu untul topit, apoi intindem jumatate dim amestecul de branza. Rulam strans si punem rulada intr-o tava cu hartie de copt. Procedam la fel si cu cea de-a doua. Ungem ambele rulade deasupra cu unt.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pana se rumenesc frumos.
Servim ruladele caldute cu zahar pudra presarat deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu branza dulce si visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|