Desert rulada cu branza dulce si visine

Postat de katty in Prajituri
17 Apr 2018 | 9337 vizualizari
Desert rulada cu branza dulce si visine

Ingrediente

  • Aluat:
    • 300 gr faina
    • 150 ml lapte
    • 5 gr drojdie uscata
    • putina sare
    • 1 lingura zahar
    • 30 gr unt
    Umplutura:
    • 300 gr branza dulce
    • 3 oua
    • 100 gr zahar
    • coaja de lamaie rasa
    • 1 plic zahar vanilat
    • 150 gr visine decongelate scurse bine
    • 70 gr unt topit
    • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Cernem faina intr-un castron. Amestecam cu drojdia, sarea si zaharul. Facem o adancitura la mijloc in care punem untul moale, apoi turnam cate putin lapte putin caldut si framantam pana obtinem un aluat nelipicios pe care il lasam la cald 1/2 de ora.

Impartim aluatul in 2  jumatati (vom obtine 2 rulade). Intindem pe rand cate o foaie de aluat pe un blat de lemn infainat. Topim restul de unt.

Scurgem branza bine si o amestecam cu zaharul, ouale, zaharul vanilat, coaja de lamaie, apoi visinele scurse. 

 Foaia intinsa in strat subtire o ungem cu untul topit, apoi intindem jumatate dim amestecul de branza. Rulam strans si punem rulada intr-o tava cu hartie de copt. Procedam la fel si cu cea de-a doua. Ungem ambele rulade deasupra cu unt.

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pana se rumenesc frumos.

Servim ruladele caldute cu zahar pudra presarat deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu branza dulce si visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Minitarte cu crema de capsuni, Miez de Lapte si frisca

Postat de Sidy

Minitarte cu crema de capsuni, Miez de Lapte si frisca

Cernem faina si o amestecam cu un praf de sare , apoi adaugam untul tinut la temperatura camerei si taiat felii, omogenizam pina obtinem niste firimituri. Adaugam oul si 1-2 linguri de apa...

Citeste continuarea

Desert rulada Tiramisu

Postat de katty

Desert rulada Tiramisu

Pregatim mai intai siropul. Fierbem apa in clocot intr-o craticioara, apoi oprim focul si punem cafeaua solubila.Lasam sa se raceasca si adaugam lichiorul. Intr-o craticioara cu fund dublu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.04.2018, 19:08
la 17.04.2018, 19:12
la 17.04.2018, 19:24
la 17.04.2018, 20:31
Oricand as servi o bucatica din aceasta bunatate!
la 17.04.2018, 20:33
Ce bunatate

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking