Desert rulada cu cirese

Postat de RuxyRux in Dulciuri
22 Iun 2021 | 1891 vizualizari
Desert rulada cu cirese

O prajitura delicioasa de sezon!

Ingrediente

Blat:

  • 1 ou si 2 galbenusuri
  • 70 gr. zahar fin
  • 1 plic zahar vanilat
  • 40 gr. faina
  • 15 gr. cacao
  • pentru bezea: 2 albusuri si 40 gr. zahar
  • forma de copt 35/25

Crema de ciocolata:

  • 80 gr. ciocolata neagra 100% cacao fara zahar
  • 65 ml lapte
  • 50 gr. zahar pudra
  • 150 ml frisca lichida indulcita
  • 1 plic zahar vanilat

Cirese usor alcoolizate:

  • 1 mic bol de cirese curatate
  • 1 pahar si jumatate de visinata

Sirop de cirese:

  • 1 bol mic de cirese curatate
  • 1 pahar de zahar
  • 1/4 pahar apa
  • 1 pliculet de zahar vanilat

Decor:

  • pudra de cacao
  • 150 ml frisca lichida

Mod de preparare

Am inceput prin a prepara ciresele alcoolizate: dupa ce le-am curatat de samburi, am avut grija sa ramana intregi, le-am acoperit cu visinata si le-am lasat la rece o ora.

Siropul: ciresele curatate de samburi, se pun intr-un vas, se adauga apa si zaharul, plus vanilia si se fierb in jur de 15 minute, pana ce lichidul capata consistenta de sirop, avem grija sa amestecam din cand in cand. Siropul se strecoara si se pune la frigider.

Se prepara bezeaua, mixand albusurile cu zaharul.

Intr-un bol se pune oul, galbensurile, cele 70 gr. zahar, vanilia, apoi se mixeaza pana ce compozitia devine cremoasa.

In aceasta compozitie se toarna in doua transe, bezeaua si se amesteca usor prin invaluire,  pana la omogenizare.

Printr-o sita se adauga faina si cacaoa in doua trei transe si se amesteca cu o spatula tot prin invaluire.

Se pregateste o foaie pergament la dimensiunea tavii si se toarna aluatul.

Blatul se coace in cuptorul incins la 200 de grade pentru aproximativ zece minute, avand grija sa facem testul scobitorii( dupa circa 7 minute).

Blatul se asaza cu tot cu foaia de copt pe un prosop ud si bine stors. se lasa la racit.

Intre timp se prepara crema de ciocolata:

Se incalzeste laptele si in el se topeste ciocolata, se amesteca bine, se raceste.

Intr-un bol se adauga frisca lichida rece, apoi ciocolata topita, vanilia, si se mixeaza, se adauga si zaharul pudra.

Oprim mixerul in momentul in care obtinem o crema frumos legata, atentie nu dureaza mult.

Se unge suprafata blatului cu siropul rece, ne folosim de o pensula, apoi deasupra punem crema si o uniformizam.

Asezam ciresele alcoolizate( vezi foto) si rulam blatul ajutandu-ne de foaia pergament.

Punem rulada la rece pentru o ora.

Intre timp mixam frisca si o punem la frigider.

Asamblare:

Mutam rulada pe un platou si o acoperim cu frisca( ne folosim de un pos sau cu o spatula, dupa dorinta), asezam ciresele alcoolizate, pudram cu cacao si o stropim cu sirop.

Cand asezam rulada pe farfurie, mai stropim cu sirop si punem cirese ramase de la sirop, daca dorim in plus.

O minunatie delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert rulada cu cacao si jeleu de cirese

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu cacao si jeleu de cirese

Blatul: Separati ouale, mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul gold, mixati pana bezeaua devine lucioasa. Puneti galbenusurile, apa, uleiul, esenta de rom si mixati...

Citeste continuarea

Desert rulada Napoleon

Postat de RODIMUR

Desert rulada Napoleon

Dacă folosiți aluat foietaj din comerț, trebuie să-l scoateți din congelator și să-l lăsați să se decongeleze natural. Se întind, pe rând, foile de aluat pe planșetă și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.06.2021, 21:06
Foarte buna!
la 22.06.2021, 21:51
sigur delicioasa
la 22.06.2021, 22:26
Un deliciu!
la 22.06.2021, 22:37
Buna buna
la 22.06.2021, 22:48
Multumesc frumos Adi!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking