Desert rulada cu dulceata de pere si nuci

Postat de panacris in Prajituri
30 Noi 2021 | 3033 vizualizari
Desert rulada cu dulceata de pere si nuci

Cel mai simplu și aromat desert. Rulada cu dulceață, prăjitura copilăriei 😉!

Ingrediente

  • Ouă 4 bucăți,
  • Făină 4 linguri,
  • Zahăr tos 4 linguri,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Apă rece 4 linguri,
  • Sare ½ linguriță,
  • Dulceață de pere cca. 250 g,
  • Nucă măcinată cca. 100 g

Mod de preparare

Albușurile se mixează energic cu un praf de sare până se obține o spumă fermă.

Gălbenușurile se amestecă în alt bol, separat cu zahărul, zahărul vanilinat și cel aromat, uleiul până ce se obține o cremă omogenă. Apoi se adaugă făina amestecându-se ușor, până ce se înglobează în crema de ouă.

Crema de ouă se adaugă în albușul bătut și se amestecă ușor până ce se formează un aluat omogen.

Într-o tavă tapetată cu foaie de pergament se toarnă aluatul apoi se pune la copt în cuptorul pre încins, cca. 20 de minute la 200 grade sau până ce trece testul scobitorii.

După ce s-a copt, se scoate rulada pe un prosop de bucătărie, se scoate ușor foaia de pergament, apoi se întoarce blatul pe un prosop de bucătărie umezit, se rulează fierbinte și se lasă la răcorit cca. 20 de minute.

După ce s-a răcit rulada se începe asamblarea. Se unge foaia cu un strat generos de dulceață, se întinde cu lama unui cuțit ca să se uniformizeze, apoi se preasră nucile măcinate.

Se rulează strâns foaia cu folie alimentară, se leagă strâns la capete, apoi se pune la rece cca.  10 minute.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu dulceata de pere si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert placinta cu mere si pere

Postat de merisor67

Desert placinta cu mere si pere

Preparăm mai întâi umplutura de mere cu pere. Fructele trebuie să aibă timp să-și lase sucul și să vedem ce cantitate de amidon folosim pentru îngroșare. Am ales...

Citeste continuarea

Desert prajitura tavalita de post

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura tavalita de post

Blatul: Intr-un bol puneti apa minerala, uleiul, otetul si vanilia. Amestecati putin. Cerneti faina, o adaugati peste lichide. Puneti praful de copt, un praf de sare, zaharul pudra, turmericul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.11.2021, 15:02
Super reteta!
la 30.11.2021, 15:19
la 30.11.2021, 15:48
la 30.11.2021, 16:30
Ai dat-o pe pere
la 30.11.2021, 16:46
Pe ce am gasit la rand in camara cu dulceturi, Cleme!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking