Prajitura cu crema de mure

Postat de Creatsa in Prajituri
17 Mai 2014 | 8666 vizualizari
Prajitura cu crema de mure

Blat pufos de vanilie,crema fina de ciocolata alba si mure si glazura de ciocolata,un deliciu!Pentru crema m-am inspirat de la Dia.

Ingrediente

Blat:

  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 6 linguri de apa
  • 12 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 pliculete vanilie

Crema:

  • 300 g mure+5 linguri de zahar
  • 150 g ciocolata alba
  • 400 ml frisca lichida
  • 250 g mascarpone
  • 1 pliculet gelatina+80 ml apa rece

Glazura:

  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida

Mod de preparare

Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul ,lingura cu lingura,si am mixat pana am obtinut o bezea tare.

Am adaugat apa si galbenusurile si am mai mixat cca 1 minut .

Am amestecat faina cu praful de copt.

Am incorporat treptat si faina amestecand usor de sus in jos cu ajutorul unei spatule.

La final am adaugat vanilia si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Am scos blatul din cuptor apoi l-am lasat la racit si l-am taiat in 2 .

Am pus murele cu zaharul intr-o craticioara si le-am lasat sa fiarba cam 5 minute la foc mic spre mediu.

Am pasat apoi murele pana am obtinut un piure.

Piureul astfel obtinut l-am strecurat de seminte apoi l-am lasat la racit.

Am topit ciocolata alba cu 100 ml frisca lichida si am lasat-o si pe ea la racit.

Am mixat mascarponele cu restul de frisca pana s-a intarit.

Am adaugat ciocolata alba topita si am mai mixat cateva secunde.

Am hidratat gelatina in apa rece timp de 10 minute.

Am topit gelatina(atentie sa nu fiarba) si am adaugat-o peste piureul de mure.

Am incorporat treptat si piureul de mure mixand bine pana am obtinut o crema fina.

Pe o tava am pus prima jumatate din blat.

Am oprit 3-4 linguri de crema iar restul am pus-o peste blat si am nivelat bine.

Am acoperit cu al doilea blat si am dat prajitura la rece peste noapte.

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit am portionat prajitura in bucati potrivite.

Am topit ciocolata cu frisca lichida si am glasat fiecare prajitura.

Am dat din nou prajiturile la frigider pana s-a intarit ciocolata.

Crema ce am oprit-o pentru decor am mixat-o cca 1 minut.

Cu ajutorul unui posh am spritat cate un mot de crema pe fiecare prajitura.

Am lasat prajiturile la frigider pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de mure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura Cati, o reteta delicioasa

Postat de Constelatialeu

Prajitura Cati, o reteta delicioasa

Iata cum se prepara Prajitura Cati, o reteta delicioasa  Blat 1 : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma....

Citeste continuarea

Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure

Iata cum se prepara Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure Blat rulada : Am lasat albusurile sa se dezghete, le-am pus intr-un bol cu un praf de sare si le-am mixat pana am obtinut o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.05.2014, 20:21
Dementiala,ca intotdeauna
la 17.05.2014, 20:21
Vai ce praji buna si frumoasa! Bravo, fata draga si priceputa!
la 17.05.2014, 20:22
buna buna
la 17.05.2014, 20:23
O specialista !!!Tare bine arata !!!
la 17.05.2014, 20:31
arata minunat!!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking