Ingrediente
- 5 oua
- 2 pahare de faina
- 1 pachet praf de copt
- 1 pacchet de zahar vaniliat
- coaja de lamaie
- 1 pahar zahar pudra
- 1 pahar de unt topit sau1 pahar de untdelemn
- Pentru compozitia de nuca
- 2 pahare de nuca macinata
- 50 gr lapte
- 100 gr zahar
- 1 lingurita coaja de lamaie
- 100 gr unt
Mod de preparare
Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile batandu-se spuma impreuna cu zaharul pana se intareste compozitia. Se adauga galbenusurile impreuna cu zaharul vaniliat, coaja de lamaie si untul sau untdelemnul. Se pune si praful de copt, apoi faina amestecand cu o paleta usor sa se incorporeze. Se pune compozitia in tava cu hartie de copt care a fost unsa in prealabil cu ulei si se coace pentru 20 de minute. Compozitia calda se ruleaza apoi intr-un prosop pana la racire.
Intre timp se prepara compoztia:
Nuca macinata impreuna cu zaharul si cu coaja de la lamaie se fierbe in lapte pana ce nuca se umfla. Se pune in ea calduta si untul, amestecand continuu pana la topirea lui, iar cu crema rece se umple rulada care se poate felia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|