Desert rulada de ciocolata cu frisca, tonka si zmeura

Postat de ctlina in Prajituri
20 Iun 2018 | 2746 vizualizari
Desert rulada de ciocolata cu frisca, tonka si zmeura

Foarte simplu si rapid de facut si aroma de tonka este inegalabila. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/05/rulada-de-ciococolata-cu-frisca-tonka.html Boabele de tonka sunt, de fapt, semințele unui fruct produs de arborele Cumaru, care crește în țările din nordul Americii de Sud.  Pastaile de Tonka se folosesc fie intregi, in infuzii fierbinti (lapte, smantana lichida), urmand a fi scoase inainte de folosirea lichidului parfumat, fie sub forma de pulbere fina, dupa ce sunt rase pe razatoarea cu gauri mici (cum ar fi de exemplu, razatoarea pentru nucsoara). In preparate reci, cum ar fi inghetata, pastaile de Tonka ofera un gust de caramel si miere, iar in preparate fierbinti aroma este de vanilie si migdale. (surse: http://www.pastaidevanilie.ro.html, http://ciocolatasivanilie.ro/)

Ingrediente

Biscuit cu ciocolata :

  • 3 oua
  • 70+20 g de zahar
  • 25 g de faina
  • 25 de pudra de cacao
  • sare

Frisca:

  • 200 ml de smantana lichida
  • 1 picatura de concentrat de vanilie
  • 2 linguri zahar

Sirop :

  • 5 linguri de apa
  • 2 linguri sirop de capsuni
  • 1 boaba/pastaie tonka

Decor:

  • 100 g de zmeura
  • zahar pudra roz

Mod de preparare

Preparam biscuitul :

Incalziti cuptorul la180° C.

Bateti spuma 2 albusuri cu un varf de sare si 20 g de zahar.

Bateti (amestecati cu un mixer) oul intreg, cele 2 galbenusuri si 70 g de zahar pana isi vor tripla volumul.

Adaugati faina si cacaua cernute, amestecati si incorporati treptat albusurile batute spuma.

Puneti aluatul uniform pe o hartie de copt și dati la cuptor timp de 10 minute.

Cand biscuitul este copt, se intoarce pe o hartie de copt noua, se indeparteza hartia pe care s-a copt si se ruleaza imediat in hartia noua.

Preparati frisca:

Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic.

Adaugam treptat zaharul, punem vanilia si mixam in continuare pana obtinem o frisca care se tine bine.

Păstrați la rece.

Montam rulada:

Amestecati siropul de capsuni cu apa si dati prin razatoare boaba de tonka. Desfacem rulada din hartia de copt .

Intindem biscuitul, imbibati-l cu siropul pregatit.

Punem deasupra frisca si zmeura (pastrati un pic de zmeura pentru decorul final).

Rulam cu grija. Strangem rulada in hartia de copt si o dam din nou la frigider 2-3 ore.

Decorati inainte de a servi.

Taiati marginile, pudrati cu zahar si decorati cu zmeura.

 Serviti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada de ciocolata cu frisca, tonka si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu capsuni (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Tarta cu capsuni (reteta video)

Pentru crusta, puneti untul in bolul unui mixer sau al unui robot de bucatarie, adaugati zaharul si mixati bine pana ce se omogenizeaza , adaugati oul continuand sa mixati, faina si praful de...

Citeste continuarea

Chec cu branza si caise

Postat de MotanLaOale

Chec cu branza si caise

Ouale se mixeaza cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Branza se faramiteaza si se amesteca cu ouale. Se adauga laptele, praful de copt si coaja de lamaie. Se incorporeaza faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.06.2018, 11:32
Ce faina e!
la 21.06.2018, 11:37
la 21.06.2018, 12:02
Ce frumos arată!
la 21.06.2018, 12:15
la 21.06.2018, 12:47

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking