Ingrediente
Biscuit cu ciocolata :
- 3 oua
- 70+20 g de zahar
- 25 g de faina
- 25 de pudra de cacao
- sare
Frisca:
- 200 ml de smantana lichida
- 1 picatura de concentrat de vanilie
- 2 linguri zahar
Sirop :
- 5 linguri de apa
- 2 linguri sirop de capsuni
- 1 boaba/pastaie tonka
Decor:
- 100 g de zmeura
- zahar pudra roz
Mod de preparare
Preparam biscuitul :
Incalziti cuptorul la180° C.
Bateti spuma 2 albusuri cu un varf de sare si 20 g de zahar.
Bateti (amestecati cu un mixer) oul intreg, cele 2 galbenusuri si 70 g de zahar pana isi vor tripla volumul.
Adaugati faina si cacaua cernute, amestecati si incorporati treptat albusurile batute spuma.
Puneti aluatul uniform pe o hartie de copt și dati la cuptor timp de 10 minute.
Cand biscuitul este copt, se intoarce pe o hartie de copt noua, se indeparteza hartia pe care s-a copt si se ruleaza imediat in hartia noua.
Preparati frisca:
Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic.
Adaugam treptat zaharul, punem vanilia si mixam in continuare pana obtinem o frisca care se tine bine.
Păstrați la rece.
Montam rulada:
Amestecati siropul de capsuni cu apa si dati prin razatoare boaba de tonka. Desfacem rulada din hartia de copt .
Intindem biscuitul, imbibati-l cu siropul pregatit.
Punem deasupra frisca si zmeura (pastrati un pic de zmeura pentru decorul final).
Rulam cu grija. Strangem rulada in hartia de copt si o dam din nou la frigider 2-3 ore.
Decorati inainte de a servi.
Taiati marginile, pudrati cu zahar si decorati cu zmeura.
Serviti!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada de ciocolata cu frisca, tonka si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|