Desert rulada din albusuri cu gem de caise si nuca

Postat de Constelatialeu in Prajituri
4 Oct 2021 | 2785 vizualizari
Desert rulada din albusuri cu gem de caise si nuca

Iar am ''o tona '' de abusuri stranse si am zis sa le mai fac de petrecanie. Cum nu aveam chef de ''fonfleuri'' am trantit o rulada cu blat din albusuri , umputa cu gem de caise si nuca prajita.

Ingrediente

  • 275 g albusuri
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Umplutura
  • gem de caise
  • nuca prajita si macinata

Mod de preparare

Am folosit tava cuptorului, tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Albusurile cu sarea si zeala de lamaie le-am mixat, la inceput la viteza mica apoi la viteza mare. Am adaugat zaharul, in etape si am mixat pane ce sa topit zaharul, apoi am adaugat esenta de vanilie. Am micsorat viteza si am turnat uleiul ca la maioneza. Faina am cernut-o si am incorporat-o cu miscari lente de jos in sus. Am incins cuptorul la 170 grade, am turnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, am nivelat compozitia si am bagat tava in cuptor, pentru cca 12-15 min. Am scos tava din cuptor, am scos blatul din tava peste blat am asezat o alta hartie de copt si apoi am intors invers foaia, am desprins hartia de copt, apoi am rulat blatul si am lasat sa se raceasca. Apoi am intins un strat de gem, am presarat nuca si am rulat foaia. Deasupra am uns in strat subtire cu gem si am presarat nuca. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada din albusuri cu gem de caise si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert rulada din bezea si nuci cu crema de mascarpone si cafea instant

Postat de katty

Desert rulada din bezea si nuci cu crema de mascarpone si cafea instant

Intr-un castron mixam albusurile la temperatura camerei cu sarea pana face moturi. Adaugam zaharul si mixam pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam nuca macinata pe care am rumenit-o...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza si fructe de padure

Postat de oanapl

Desert prajitura cu branza si fructe de padure

Scoți sâmburii vișinelor si le pui la scurs. Speli caisele și le tai cubulețe. Sfarâmi brânza cu o furculiță. (Nu este nevoie sa fie pasată foarte fin.) Adaugi esența...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.10.2021, 17:08
Un deliciu!
la 04.10.2021, 17:33
Delicioasă și rapidă!
la 04.10.2021, 17:52
la 04.10.2021, 17:55
As vrea si eu sa trantesc atat de usor deserturi .!!! Mai bine fac trei zame )
la 04.10.2021, 19:21
Asa bunatate nu se refuza!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking