Ingrediente
- Rulouri:
- 3 oua
- 6 linguri lapte
- 6 linguri ulei
- 6 linguri zahar
- o lingurita si jumatate de amoniac
- faina cat cuprinde
- Crema de vanilie:
- un litru lapte
- 11 linguri faina
- 11 linguri zahar
- 4 galbenusuri de ou
- 100 g unt sau margarina
- o lamaie
- 5 pliculete zahar vanilinat
- un praf de sare
Mod de preparare
Rulouri: Se amesteca ingredientele si se formeaza aluatul. Se intinde o foaie si se taie felii subtiri, cam de un cm latime. Se infasoara pe forme si se prajesc in ulei incins. Din aceasta compozitie ies aproximativ 22 de rulouri medii.
Crema de vanilie: Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul si un praf de sare. 200 ml lapte se combina cu faina, restul de lapte se pune la foc mic. Cand s-a omogenizat faina se adauga compozitia de galbenusuri. Toate se pun peste laptele pus la foc mic. Se amesteca in continuu. Cand se ingroasa crema se ia de pe foc si se adauga untul, zaharul vanilinat si lamaia rasa. (Se poate pune si sucul de la lamaie, dupa gust).
Umplem rulourile cu crema calda. Cand se servesc, rulourile pot fi pudrate cu zahar.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (36)
|