Desert rulouri de post cu visine

Postat de katty in Dulciuri
27 Mar 2021 | 3697 vizualizari
Desert rulouri de post cu visine

Tocmai am inceput curatenia de primavara prin congelator. Si cum am  constata ca mai aveam o groaza de visine am zis sa scap de ele intr-un mod placut...

Ingrediente

  • 480 gr faina+ pentru presarat
  • 250 gr margarina
  • 200 ml apa rece
  • 1 lingurita bicarbonat
  • putina sare
  • 600 gr visine usor decongelate
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri pesmet
  • zahar pudra cu aroma de vanilie

Mod de preparare

Intr-un castron cernem 380 gr faina. Facem o adancitura in care punem sarea, bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie,100 gr margarina taiata cubulete si apa. Framantam un aluat elastic, nelipicios, pe care il strangem intr-o bila. Margarina ramasa o amestecam cu 100 gr faina. Intindem aluatul pe un blat de lemn infainat sub forma de dreptunghi. Ungem cu margarina amestecata cu faina si rulam sulul. Intoarcem ruloul pe lungime si il intindem usor cu un sucitor sub forma de dreptunghi cu latura mica la baza. Aducem capetele spre  mijloc, apoi inchidem  aluatul ca pe o carte. Acoperim aluatul cu folie de plastic si il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

Pentru umplutura amestecam visinele cu zaharul si pesmetul. Din aluat facem 3 rulouri.

Intindem pe rand cate o bucata de aluat, punem la baza  visinele si rulam. Asezam rulourile in tava de la aragaz. Ungem rulourile cu putina zeama ramasa de la visine.

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc iute.

Lasam rulourile sa se racoreasca, apoi le portionam si le pudram cu zahar cu aroma de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri de post cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert turtite impletite, cu magiun

Postat de RODIMUR

Desert turtite impletite, cu magiun

Pentru aluat se amestecă smântâna cu: oul, zahărul, sarea și vanilia. Când zahărul s-a dizolvat și compoziția este omogenă, se adaugă treptat făina amestecată cu praful...

Citeste continuarea

Briose cu visine

Postat de Constelatialeu

Briose cu visine

Am scos visinele de la congelator cu o seara inainte si le-am pus intr-o strecuratoare sa se dezghete si sa se scurga zeama din ele. Intr-un castron am pus ouala, am adaugat zaharul si vanilia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.03.2021, 18:19
Prima sosita prima servită! La mine astazi a lipsit desertul, norocul meh cu tine
la 27.03.2021, 18:31
minunate
la 27.03.2021, 19:51
fragede si super bune!
la 27.03.2021, 20:14
la 27.03.2021, 20:24
Buni, iau și eu

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking