Desert rulouri fragede cu mac

Postat de Valclaudia in Dulciuri
13 Mai 2018 | 9410 vizualizari
Desert rulouri fragede cu mac

Ingrediente

Aluatul fraged:

  • 270 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 1 ou mare de casa
  • 160 gr. smantana grasa
  • 200 gr. unt 60% grasime
  • un praf de sare
  • 2 linguri zahar

Umplutura de mac:

  • 150 ml lapte
  • 100 gr. zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 150 gr. mac trecut prin rasnita
  • 30 gr. gris

In plus cca 50 gr. zahar vanilat cu aroma de vanilie pentru pudrat

Mod de preparare

Din untul rece, smantana, ou, 2 linguri zahar, un praf de sare si faina proaspat cernuta, framantam aluatul pe care il impachetam in folie alimentara si il dam la rece pentru cel putin 1 ora.

Preparam intre timp umplutura: trecem macul prin rasnita cateva secunde.

Laptele il punem la foc mic intr-o craticioara impreuna cu zaharul.

Adaugam macul rasnit, amestecam si lasam sa fiarba cca. 5 minute, dupa care turnam grisul in ploaie si amestecam repede avand grija sa nu se formeze cocoloase.

Acest amestec se va ingrosa repede, oprim focul si lasam la racit.

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Scoatem aluatul de la rece, il impartim in trei parti.

Fiecare parte de aluat se intinde pe masa de lucru infainata asa incat sa capete forma aproximativ dreptunghiulara.

La margine asezam in strat uniform compozitie de mac si gris (vezi foto), apoi rulam foaia si taiem rulourile, folosind un cutit cu lama subtire.

Asezam rulourile in tava tapetata cu hartie de copt, apoi le coacem la temperatura de 160 grade C, folosind totodata si functia de coacere cu ventilatie.

Dupa ce se rumenesc usor, le scoatem pe un platou, le pudram cu zahar pudra vanilat si dupa ce se racesc, servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri fragede cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu jeleu de visine

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu jeleu de visine

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Galbenusurile cu zaharul se mixeaza bine, pana se topeste zaharul, se adauga plicurile cu praf de crema si faina,se omogenizeaza, apoi se...

Citeste continuarea

Gogosi pufoase

Postat de Creatsa

Gogosi pufoase

Intr-un bol cerne 400 g faina. Dizolva drojdia cu 2 lingurite de zahar si laptele caldut. Bate ouale cu un praf de sare . Peste faina pune zaharul,zaharul vanilat,coaja de lamaie,aromele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2018, 20:22
la 13.05.2018, 20:28
tare bune
la 13.05.2018, 20:40
Cu mac .... preferatele mele!
la 13.05.2018, 20:43
Ce bine arata!
la 13.05.2018, 20:44
O, ce bunătăți!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking