Se decongelează foile de plăcintă și se topește untul.
Faceți umplutura, mixând foarte bine brânza de vaci, bine scursă, cu zahărul, vanilia, făina și ouăle. Când compoziția este uniformă, amestecați în ea și stafidele.
Desfaceți cu grijă pachetul de foi, ca să nu le rupeți și întindeți pe planșetă prima foaie. Ungeți foaia cu unt topit, apoi suprapuneți peste ea altă foaie, pe care o ungeți, de asemenea, cu unt topit și tot așa procedați mai departe, până la a patra foaie, pe care o veți unge cu unt și compoziție de brânză. Rulați foaia cu brânza la interior și apoi tăiați, ruloul în 5 sau mai multe bucăți, după cum doriți.
Umplutura se mai poate pune într-un strat îngust, de două degete, doar pe laterala mare a foii de plăcintă, după care rulați. Oricum, trebuie să calculați dinainte, distribuirea compoziției la toate foile de plăcintă, știind că într-o jumătate de pachet sunt 12 foi, iar fiecare rulou mare va avea câte 4 foi.
După ce ați tăiat (cu un cuțit bine ascuțit) rulourile cu brânză, puneți-le într-o tavă, prevăzută cu hârtie de copt și ungeți-le cu oul bătut bine.
Dați tava la cuptor, la foc potrivit, până ce se rumenesc rulourile.
Se pot mânca atât calde, cât și reci (dar sunt mai bune, calde)