Desert salam de biscuiti cu mix de alune si nuca de cocos

Postat de panacris in Dulciuri
22 Dec 2020 | 2381 vizualizari
Desert salam de biscuiti cu mix de alune si nuca de cocos

Am dat startul prăjiturilor de sărbători, "retete festive de iarna", cu o variantă îmbuntătățită a clasicului salam din biscuiți! 😉

Ingrediente

  • Biscuiți cu cacao 300 g,
  • Biscuiți cu lapte 300 g,
  • Unt 200 g,
  • Lapte 200 ml,
  • Peltea de zmeură 100 ml,
  • Ciocolată cu lapte 200 g,
  • Ciocolată neagră 200 g,
  • Fulgi de cocos cca. 100 g,
  • Alune, fistic, alune de pădure în miere cca. 200 g,
  • Stafide cca. 100 g,
  • Zahăr vanilinat cu aromă de rom 1 plic,
  • Zahăr vanilinat cu aromă de scorțișoară 1 plic.
  • PENTRU TOPPING:
  • Pudră de cacao cca. 3 linguri,
  • Miez de nucă cca. 3 linguri.

Mod de preparare

Biscuiții se fărâmițează cu mâna, de data aceasta, sunt foarte fragezi și i-am vrut bucăți mai grosiere.

Într-o crăticioară cu fundul gros se pune ciocolata ruptă bucățele, untul, laptele și se dă la topit, la foc mic, amestecându-se continuu ca să nu se lipească de fundul vasului.

După ce s-a omogenizat amestecul și s-a topit ciocolata se răstoarnă peste biscuiții mărunțiți, apoi se adaugă pelteaua de zmeură (a la Panacris!) și se amestecă ușor, până ce se înglobează toate ingredientele.

Se adaugă amestecul de alune cu miere (aici am avut parte de o mare surpriză, asta ca un sfat și atenție la ce cumpărați! ;) borcanul cu amestec de nuci și miere arăta tare apetisant cu alunele aranjate frumos, surpriză, după ce l-am desfăcut, ele erau așezate frumos doar pe marginea borcanului, în mijloc, alune mărunțite, cred mai multe arahide decât alune de pădure și fistic, deh am cumpărat de la turci :D :( !) , stafidele, zahărul vanilinat cu rom, zahărul vanilinat cu aromă de scorțișoară și fulgii de cocos, amestecându-se din nou până ce se omogenizează și se obține un aluat ușor de lucrat.

Pe o folie alimentară se presară pudra de cacao și nuca măcinată, apoi se adaugă jumătate din compoziție, se rulează strâns, se sigilează la capete și se lasă la rece, cel mai bine până a doua zi.

Se procedează la fel cu cea de-a doua jumătate de compoziție.

Mai mult a durat editarea, pozare și postarea rețetei, decât preparare în sine a ei.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert salam de biscuiti cu mix de alune si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura multra de scortisoara

Postat de cristeena20

Prajitura multra de scortisoara

Amstecam zaharul cu scortisoara, faina si bicarbonatul   Adaugam ouale treptat si amestecam bine, aduagand si laptele . La final adaugam untul topit si racit ....

Citeste continuarea

Desert nuci umplute

Postat de Ina

Desert nuci umplute

Realizarea cojilor de nuci: Punem într-un vas adânc untul, untura și zahărul pudră.  Mixăm totul până obținem o crema spumoasă, apoi adaugăm ouăle pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.12.2020, 19:05
Delicios
la 22.12.2020, 19:17
Nu se bat alunele cu cocosul ?
la 22.12.2020, 19:19
Bun,bun!
la 22.12.2020, 19:29
Cleme, s-au împrietenit, că alunele erau mărunțite iar cocosul fulgi! ))
la 22.12.2020, 19:33

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking