Desert sarlota pariziana - reteta 500

Postat de ctlina in Dulciuri
12 Dec 2017 | 3295 vizualizari

500 de retete alaturi de voi si de bucataras. Va multumesc si va iubesc pe toti :) Va propun o prajitura facuta cu capsuni proaspete vara aceasta, un deliciu parfurmat si racoritor. Este un desert franţuzesc ?  Originea lui vine din Anglia la-nceputul secolului XIX. "The Charlotte" era defapt o prajitura creata si denumita astfel ca omagiu al reginei Charlotte sotia lui George III. Reteta era total diferita de cea de astazi, era un fel de pudding copt la cuptor cateva ore si umplut apoi cu fructe si sirop. Antoine Careme primul bucatar celebru va transforma acest desert englezesc intr-un un produs de top al patiseriei franţuzeşti. L-a denumit "Charlotte à la parisienne" dar cativa an mai tarziu lucrand la curtea tarului rus Alexandru I l-a redenumit in "Charlotte à la russe" ( Şarlotă rusească ) nume care a ramas oficial si astazi. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/11/sarlota-pariziana.html

Inapoi la reteta

Comentarii (19)

la 12.12.2017, 20:57
Felicitari si la cat mai multe rete delicioase si pline de istorie...
la 12.12.2017, 21:01
la 12.12.2017, 21:03
la 12.12.2017, 21:05
Catalina, te felicit pentru toate retetele cu care ne incanti mereu!
la 12.12.2017, 21:06
Felicitări pentru numărul mare de rețete și pentru calitatea lor! Șarlota asta arată foarte bine!
la 12.12.2017, 21:19
va multumesc la toti
la 12.12.2017, 21:23
la 12.12.2017, 21:51
Felicitari!
la 12.12.2017, 23:52
la 13.12.2017, 06:51
Felicitari!
la 13.12.2017, 09:06
la 13.12.2017, 09:12
Wow ce frumoasa
la multi ani si multe retete !!! Ma bucur ca esti aici cu noi
la 13.12.2017, 12:38
Foarte frumoasă șarlota, cu iz de vară și prospețime! Felicitări pentru toate rețetele deosebite, Cătălina! Și la cât mai multe! Ești unul din bucătărașii mei preferați (mereu vii cu ceva nou, aparte, marca CĂTĂ)!
la 13.12.2017, 13:18
La cat mai multe retete alaturi de noi
la 13.12.2017, 16:31
multumesc mult

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking