Desert sarlota pariziana - reteta 500
Postat de ctlina in Dulciuri 12 Dec 2017 | 3295 vizualizari
500 de retete alaturi de voi si de bucataras.
Va multumesc si va iubesc pe toti :)
Va propun o prajitura facuta cu capsuni proaspete vara aceasta, un deliciu parfurmat si racoritor.
Este un desert franţuzesc ?
Originea lui vine din Anglia la-nceputul secolului XIX. "The Charlotte" era defapt o prajitura creata si denumita astfel ca omagiu al reginei Charlotte sotia lui George III.
Reteta era total diferita de cea de astazi, era un fel de pudding copt la cuptor cateva ore si umplut apoi cu fructe si sirop.
Antoine Careme primul bucatar celebru va transforma acest desert englezesc intr-un un produs de top al patiseriei franţuzeşti.
L-a denumit "Charlotte à la parisienne" dar cativa an mai tarziu lucrand la curtea tarului rus Alexandru I l-a redenumit in "Charlotte à la russe" ( Şarlotă rusească ) nume care a ramas oficial si astazi.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/11/sarlota-pariziana.html
Inapoi la reteta
|