Desert savarine

Postat de violeta30 in Prajituri
30 Ian 2019 | 3541 vizualizari
Desert savarine

Ingrediente

Aluat

  • 300 gr faina
  • 1 cub de drojdie
  • 1 lingura de zahar
  • 150 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • vanilie
  • 1 lingura de ulei

Sirop

  • 1 litru de apa
  • 4-500 gr zahar
  • o fiola de esenta de rom
  • coaja de lamaie razuita

Gem sau jeleu rosu (eu am pus dulceata de caise) 400 ml frisca batuta pentru umplut

Mod de preparare

Aluatul

Punem faina intr-un vas si presaram un praf de sare.

Dizolvam drojdia cu zahar, adaugam uleiul, oul batut, vanilia si laptele si adaugam totul peste faina si framantam un aluat elastic.

Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul, apoi luam bilute de aluat si punem in forme de briose. Se lasa la crescut pana isi dubleaza iar volumul. Apoi se introduc in cuptorul bine incins pana se rumenesc. Se lasa la racit.

Sirop

Punem apa cu zaharul la fiert pana se topeste zaharul, apoi adaugam lamaia razuita si esenta de rom. Se lasa la racit.

Gogoselele le vom introduce in sirop si se lasa pana se umfla bine.

Asamblare

Gogoselele se scot din sirop se lasa la scurs pe un gratar si se taie capacele care se ung cu gem sau cu jeleu si se umplu cu frisca batuta.

Mie mi-au iesit 23 bucati.

Se servesc imediat :)) ca nu rezista :))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert savarine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Baba cu rom

Postat de katty

Desert Baba cu rom

Punem drojdia intr-un castron si turnam putin lapte caldut, omogenizam si o dam deoparte. Intr-un castron cernem faina. Facem o adancitura la mijloc in care punem zaharul, ouale,sarea, vanilia,...

Citeste continuarea

Desert savarina tiramisu

Postat de Constelatialeu

Desert savarina tiramisu

Aluat : Mai intai pregatim ploolish-ul. Intr-un castronel punem faina, drojdia si laptele, amestecam si lasam la dospit la temperatura camerei pana isi dubleaza volumul. In vasul robotului...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.01.2019, 21:31
la 30.01.2019, 23:00
la 31.01.2019, 10:21
Foarte bune!
la 31.01.2019, 17:19
delicioase!
la 31.01.2019, 20:00
Faine si bune, mai ales langa o cafeluta!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking