Desert savarine dospite

Postat de Valclaudia in Prajituri
4 Aug 2018 | 3256 vizualizari
Desert savarine dospite

Provocarea GastroArt

Ingrediente

  • 4 oua mari de casa
  • 250 ml lapte caldut
  • 1 cub de drojdie proaspata si un plic de drojdie uscata
  • 150 gr. zahar tos
  • 500 gr. faina alba proaspat cernuta
  • un praf de sare
  • 70 ml ulei

Siropul:

  • 750 ml apa plata
  • 350 gr.zahar tos
  • 2 esente de rom

In plus:

  • 500 ml frisca lichida Hulala
  • 2 plicuri gelatina rosie din comert (cu gust de capsuni am avut eu) + 4 linguri zahar+450ml apa plata

Mod de preparare

Drojdia proaspata si cea uscata se pun intr-un castron incapator.

Adaugam ouale si laptele caldut, praful de sare, zaharul si uleiul, apoi faina proaspat cernuta.

Mixam si obtinem un aluat lipicios, mult mai consistent decat cel pentru clatite. 

Lasam aluatul acoperit cca 15 minute.

Preincalzim cuptorul la 185 grade Celsius.

Asezam formele pentru briose din silicon in tava cuptorului, apoi repartizam compozitie cu lingura in fiecare forma, trebuie sa le umplem doar la 3/4 din capacitate pentru ca se vor umfla mult in timpul coacerii.

Dam tava la cuptor pentru 40 minute pana se rumenesc briosele si devin aramii.

Scoatem tava din cuptor, apoi briosele din forme, le asezam pe un gratar si le lasam la racit complet.

Intre timp punem apa cu zaharul la fiert, lasam pana se topeste complet zaharul, luam recipientul de pe foc si adaugam cele doua stictute esenta de rom. Lasam siropul la racorit.

Taiem capacele brioselor (pentru a le trasforma in savarine), apoi le trecem rapid prin sirop si le asezam pe hartiute pentru briose.

Batem cu mixerul frisca vegetala pana obtinem consistenta dorita, o trasferam apoi intr-un posh si umplem savarinele. Asezam capacelul peste fiecare savarina si dam tava la rece.

Gelatina rosie cu gust de capsuni (pentru tarte!) se dilueaza in 50 ml apa rece.

Apa ramasa se pune intr-un ibric impreuna cu zaharul si se lasa sa dea in clocot.

Turnam apoi in fir subtire gelatina diluata si amestecam energic sa nu se formeze cocoloase.

Cand aceasta capata consistenta unei budinci, se ia de pe foc si se lasa cca 5 minute la racorit.

Scoatem tava cu savarine din cuptor si le decoram din belsug cu gelatina calduta spre rece.

Dam din nou tava la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert savarine dospite" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu iaurt si cirese

Postat de Irina

Prajitura cu iaurt si cirese

Am incalzit cuptorul la 180 grade. In vasul mixerului am pus iaurtul, am adaugat zaharul si uleiul si am mixat, pana s-a topit zaharul. Am adaugat ouale pe rand, apoi faina si am continuat...

Citeste continuarea

Desert prajitura ciocolatoasa

Postat de mirela0911

Desert prajitura ciocolatoasa

Foile: Intr-un bol se pun faina, zaharul pudra, praful de copt, sarea, galbenusurile si untul la temperatura camerei. Se framanta cu varful degetelor pana se obtine un aluat sfaramicior, nisipos....

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.08.2018, 19:48
Ai avut ceva de lucru cu ele, dar au iesit tare dragute...! Poate voi face si eu, intr-o zi ...
la 04.08.2018, 19:52
gatitul ma relaxeaza, n-am simtit cum trece timpul
la 04.08.2018, 20:32
la 04.08.2018, 20:45
Asa e, Claudia! Si mie-mi place sa gatesc (mai ales dulciuri) si sa experimentez feluri noi de mancare, iar asta nu ma prea oboseste, daca o fac cu drag...
la 04.08.2018, 21:37
Bravo, Clau! Si eu vreau sa incerc varianta dospita!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking