Desert semilune cu iaurt si aroma de spekulatus

Postat de panacris in Dulciuri
13 Noi 2020 | 2490 vizualizari
Desert semilune cu iaurt si aroma de spekulatus

O pâine dulce și aromată, așa au catalogat-o Zmeișorii! ;) Dar a fost tare bună, mai ales cu lăptic fierbinte! ;) P.S. TataZmeu ar fi savurat-o cu vin fiert! ;) Data viitoare! :D :)))

Ingrediente

  • Iaurt 300 ml,
  • Ouă 3 bucăți,
  • Albuș de ou 3 bucăți,
  • Sare de mare ½ linguriță,
  • Zahăr tos cca. 200 g,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Făină alba de grâu cca. 300 g,
  • Ulei de floarea soarelui cca. 200 ml.
  • Cremă de biscuiți spekulatius de la LIDL (creamă de biscuit cu alune și aroma de scorțișoară) cca 100 g,
  • Alune de pădure cca. 100 g,
  • Ciocolată albă cca. 100 g.

Mod de preparare

Într-un bol încăpător se toarnă iaurtul,  se adaugă ouăle, sarea, zahărul tos și zahărul vanilinat și se amestecă cu un tel sau mixerul până ce se obține o cremă spumoasă, omogenă.

Apoi se adaugă uleiul și crema de biscuit, împreună cu ingredientele uscate, făina și praful de copt, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele și se obține un aluat lejer, ca de chec, ce se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pergament sau după caz, puțin ulei/unt și făină.

Peste aluat se presară alunele mărunțite, apoi se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 45 de minute la 180 grade.

După ce trece testul scobitorii, se scoate din cuptor și se rade ciocolata albă, peste prăjitura fierbinte.

Apoi se porționează după gustul fiecăruia, eu am preferat-o sub formă de semilune, amintiri din copilărie.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert semilune cu iaurt si aroma de spekulatus" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu mascarpone

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu mascarpone

Blat : Albusurile cu un  praf de sare le mixam foarte bine,apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare.Adaugam coaja si zeama de lamaie si mai mixam 2-3 min.Galbenusurile le mixam...

Citeste continuarea

Fursecuri cu aroma de portocala si ciocolata neagra

Postat de Ina

Fursecuri cu aroma de portocala si ciocolata neagra

Mixam margarina cu zaharul, apoi adaugam  oul si treptat faina, esenta de portocale si sarea , omogenizand bine totul.  Cu compozitia rezultata umplem presa pentru fursecuri  si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.11.2020, 20:13
Nu stiam ce aroma este spekulatius, dar acum am citit si stiu! Imi place mult prajiturica!
la 13.11.2020, 20:16
la 13.11.2020, 20:35
Buna prajiturica!
la 13.11.2020, 21:25
Am aflat acum de spekulatius, dar dacă are gust de alune și scorțișoară, negreșit este bună...!
la 13.11.2020, 22:00

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking