Desert sfere de ciocolata, umplute, pentru cacao calda

Postat de ancutsa in Dulciuri
23 Ian 2021 | 1925 vizualizari
Desert sfere de ciocolata, umplute, pentru cacao calda

Ce bună este cacaua caldă, pentru mine este una dintre deliciile copilăriei. Pentru zile de iarnă și de srăbătoare, poți pregăti o băutură cu lapte și cacao în care să scufunzi o sferă de ciocolată plină cu surprize: cafea, marshmallows, pepite de ciocolată neagră. Sferele acestea sunt la modă acum în materie de băuturi calde (crăciunatice sau extra sezon) și mi-am dorit mult să le încerc și eu. Și cum fiecare are alte dorințe și preferințe, am ținut cont de gustul fiecăruia și am pregătit cu ce știam că îi place. "retete festive de iarna"

Ingrediente

  • 80 g ciocolată neagră Callebaut 54,5 % cacao,
  • 50 g cuvertură de ciocolată albă,
  • 800 ml lapte,
  • Cacao neagră, după gust,
  • Marshmallows, după gust,
  • Cafea, după gust

Mod de preparare

 

Semisferele:

Topești cele două feluri de ciocolată pe baie de abur. Ungi o formă de silicon pentru semisfere cu un strat de ciocolată, cu o pensulă. Le poți face albe, negre, marmorate, cum dorești. Dai la frigider aprox 30 de minute, după care scoți forma și ungi cavitățile cu al doilea strat.

Dai la frigider câteva ore sau, mai bine, peste noapte, pentru ca ciocolata să se așeze, să fie stabilă, iar semisferele să nu crape.

Poți decora un desert cu aceste semisfere sau le poți servi la o băutură precum ciocolata caldă.

 

Formarea sferelor umplute:

Încălzești o farfurie de tablă emailată, apoi o folosești pentru a netezi marginea semisferelelor, dar și pentru a le putea lipi. Nu uita să umpli, mai întâi, o semisferă cu ce dorești, apoi le lipești două câte două (una goală cu una plină). Vei obține 4 sfere (globuri). Acum le poți decora cu ciocolată de altă culoare, pentru un contrast frumos. Dai din nou la frigider până încălzești laptele.

Separat, înfierbânți laptele și îl dai deoparte.

 

Îți voi prezenta în continuare 3 moduri de servire.

Varianta 1:

Pui un glob într-o ceașcă goală și apoi torni laptele fierbinte încet peste el, ca să te bucuri de cum se topește, dezvăluindu-și treptat aromele din interior. Amesteci până omogenizezi.

 

Varianta 2:

Pui un glob de ciocolată umplut doar cu cacao într-o ceașcă și torni laptele fierbinte încet, iar la final decorezi cu marshmallows.

 

Varianta 3:

În ceașca cu lapte și cacao, adaugi un glob alb umplut cu cacao, cafea și marshmallows și mai torni doar puțin lapte fierbinte pentru a-l topi. Pe măsură ce se topește, se rotește și își deszvăluie umplutura J la mine a fost haios, pentru că după ce s-a topit puțin gobul au ieșit 2 marshmallows ca niște lăbuțe J În fine, apoi amesteci în el, ca să omogenizezi.

 

Poftă Bună!

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/01/sfere-de-ciocolata-umplute-pentru-cacao.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert sfere de ciocolata, umplute, pentru cacao calda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura dalmatian

Postat de Constelatialeu

Prajitura dalmatian

Blat: Margarina la temperatura camerei o mixam cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile si continuam sa mixam. Adaugam amoniacul si faina si la final albusurile batute spuma tare. Impartim...

Citeste continuarea

Prajitura cu bere

Postat de katty

Prajitura cu bere

Intr-un castron mixam untul si zaharul, apoi adaugam , pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Faina se amesteca cu praful de copt si amestecul de scortisoara si coriandru si seadauga la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.01.2021, 22:57
la 23.01.2021, 23:01
Interesantă rețeta! Sigur e delicioasă!
la 23.01.2021, 23:14
O idee excelentă...!
la 23.01.2021, 23:47
Un desert cu adevarat
la 24.01.2021, 00:01

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking