Desert strudel cu mere

Postat de eumimi in Prajituri
1 Oct 2016 | 29183 vizualizari
Desert strudel cu mere

Un strudel delicios, cu miros si aroma de toamna :)

Ingrediente

  • 1 kg mere
  • 1 aluat de foietaj
  • 100 g zahar
  • 1 lingura de scortisoara
  • zahar pudra

Mod de preparare

Mai intai lasam aluatul de foietaj la dezghetat.

Dam merele pe razatoarea mare. Le puteti curata coaja sau le puteti lasa cu ea, cum doriti (eu le-am lasat cu coaja).

Amestecam merele rase cu zahar si le punem la calit intr-o tigaie, dar fara ulei. Le lasam pana cand zeama scade, cam 15 minute. Le luam de pe foc si adaugam scortisoara.

Taiem aluatul de foietaj in 4 fasii si punem in mijlocul fiecare fasii mere. Rulam si punem in tava, iar apoi portionam, crestam si fiecare strudel in parte si apoi dam la cuptorul preincalzit pentru 25 -30 de minute maixim. Pudram cu zahar pudra imediat ce le scoatem din cuptor.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Postat de simona72

Desert strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Pentru aluat: eu folosesc des robotul de bucatarie, voi puteti sa folositi un castron si un tel. Am pus toate ingredientele pentru aluat in bolul robotului, mai putin faina si untul. Am dat cateva...

Citeste continuarea

Desert - Strudele de post cu mere

Postat de Oana

Desert - Strudele de post cu mere

Am luat un aluat congelat din comert care este de post si l-am lasat in frigider peste noapte sa se dezghete. Merele le-am curatat de coaja, le-am taiat in patru si am scos cotoarele, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.10.2016, 14:49
delicios
la 01.10.2016, 17:53
Delicios!
la 01.10.2016, 18:19
la 01.10.2016, 18:30
ce bun
la 01.10.2016, 19:29
ce aroma Si eu am facut azi

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking