Desert tarta cu branza dulce, nectarine si afine

Postat de RODIMUR in Dulciuri
15 Aug 2020 | 2073 vizualizari
Desert tarta cu branza dulce, nectarine si afine

Dintre fructe, îmi plac în mod special piersicile și nectarinele și pentru că acum este sezonul lor, nu am ratat ocazia de a face o tartă delicioasă, care parcă a fost și mai bună, după ce a stat o zi-două în frigider.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 grame de făină albă
  • 100 grame de unt
  • 1 ou
  • 75 grame de zahăr tos
  • 1 praf de sare extrafină
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • făină albă pentru modelat
  • Pentru umplutură:
  • 500 grame de brânză de vaci
  • 100 grame de zahăr tos fin
  • 1-2 linguri de făină albă (opțional)
  • 2 linguri de smântână grasă
  • 2 gălbenușuri
  • 1 praf de sare
  • 2 plicuri de zahăr vanilinat
  • 2-3 nectarine
  • afine
  • 2-3 linguri de zahăr brun (opțional)

Mod de preparare

Mai întâi se face aluatul, chiar cu o zi înainte, dacă este cazul. Se mixează bine zahărul cu: untul rece, zahărul vanilinat, sarea și oul. După ce se dizolvă zahărul, se încorporează treptat făina și când aluatul este legat, se pune într-o folie de plastic, se aplatizează și se dă la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Între timp se face umplutura. Se amestecă brânza de vaci (bine scursă) cu: smântâna, zahărul, gălbenușurile, zahărul vanilinat și praful de sare. În cazul în care compoziția este prea moale, se poate adăuga 1-2 linguri de făină. Se omogenizează umplutura de brânză dulce și se lasă în așteptare.

Se pregătesc fructele: se spală afinele și se lasă să se scurgă de apă, iar nectarinele se spală și se feliază.

După cel puțin 30 de minute, se scoate aluatul din frigider și se întinde cu sucitorul pe planșeta înfăinată, o foaie cu grosimea de 5-6 mm. Se decupează cu un dispozitiv marginea foii de aluat de jur împrejur (ca să fie aspectuoasă) și se pune în tava de copt.

Se înțeapă aluatul cu o furculiță, se pune umplutura de brânză și se nivelează.

Deasupra se pun circular afinele, ca o coroniță, de jur împrejur și apoi feliile de nectarine. În mijlocul tartei se mai pun câteva felii de nectarine și afine.

Se dă tarta la cuptor, la temperatură medie, până ce se rumenește frumos aluatul.

Atunci se scoate tava cu tarta din cuptor și cine dorește, o poate decora cu 2-3 linguri de zahăr brun, pentru aspect.

Tarta se porționează, după ce se răcește și se ține la frigider, până ce se termină.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu branza dulce, nectarine si afine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Placinta cu mere si nuci crude

Postat de Constelatialeu

Placinta cu mere si nuci crude

Mai intai culegem merele si nucile, apoi ne apucam si curatam merele de coaja si le taiem cubulete mici. Le asezam intr-o cratita, adugam zaharul si punem cratita pe foc, la foc mic, sa se...

Citeste continuarea

Prajitura cu zmeura si ciocolata

Postat de CameliaComan

Prajitura cu zmeura si ciocolata

Blat: Fierbem apa si o amestecam cu cele 90 g de cacao pana se omogenizeaza. O lasam la racit. Amestecam faina cu praful de copt, zaharul, praful de sare si bicarbonatul. Mixam usor ouale cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.08.2020, 04:14
la 16.08.2020, 09:42
la 16.08.2020, 10:21
Delicioasa!
la 16.08.2020, 12:05
la 16.08.2020, 12:05
Mulțumesc frumos, Dantes!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking