Desert tarta cu capsune si 3 ani de bucataras

Postat de licurici_lra in Prajituri
2 Iun 2018 | 2342 vizualizari
Desert tarta cu capsune si 3 ani de bucataras

"picnicul bucatarasilor"

Ingrediente

  • Pentru aluat:
    • 170 g faina cernuta;
    • 15 g fistic maruntit;
    • 30 g zahar;
    • un praf de sare;
    • 125 g unt rece;
    • 1 galbenus;
    • 1 lingurita apa rece;
    • esenta de lamaie.
  • Pentru crema:
    • 250 ml lapte;
    • 150 g capsune;
    • 2 galbenusuri;
    • 5 linguri zahar;
    • 2 linguri cu varf faina;
    • esenta de lamaie;
  • Pentru decor:
    • capsune;
    • cirese;
    • ornamente din zahar.

Mod de preparare

Pentru aluat, faina se cerne si se amesteca cu un praf de sare, fisticul maruntit, zaharul, untul taiat cubulete si galbenusul, apoi se strange in degete si se amesteca, incet, pana se formeaza cocoloase.

Se pune apa si esenta de lamaie, se framanta repede, pana se leaga bine compozitia.

Se formeaza o bila, se inveleste in folie alimentara si se baga la frigider pentru cel putin o ora.

Se presara blatul de lucru cu putina faina, se intinde aluatul, apoi se pune intr-o forma de tarta si se preseaza usor, pana ia forma tavii, iar deasupra se pune hartie de copt si orez.

Se baga la cuptorul preincalzit (180grade), 15-20min.

Se lasa la racit si se pregateste crema.

Pentru crema, capsunele se blendeaza cu laptele, apoi se pun pe foc.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga faina, esenta de lamaie si laptele fierbinte, putin cate putin.

Compozitia se pune pe foc, pana se ingroasa, amestecandu-se continuu.

Dupa ce a fiert, se ia de pe foc si se adauga untul rece taiat cubulete, apoi se lasa la rece.

Crema se pune deasupra aluatului si se decoreaza cu fructe si ormanente din zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu capsune si 3 ani de bucataras" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu lamaie si fructe

Postat de RuxyRux

Prajitura cu lamaie si fructe

Untul se topeste si se raceste. Fructele se taie dupa dorinta cubulete, felii... Batem albusurile spuma cu 100 gr de zahar ca la bezea. Galbenusurile se mixeaza cu 200 de grame de zahar(...

Citeste continuarea

Desert prajitura Nely

Postat de Dea_Dea

Desert prajitura Nely

Blat 1:  Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se pun galbenusurile frecate cu ulei, faina amestecata cu praful de copt, iar la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.06.2018, 09:23
buna buna
la 02.06.2018, 09:29
La multi ani !
la 02.06.2018, 09:42
La mulți ani de Bucătăraș! Tarta e minunată! 🍓🍓🍓
la 02.06.2018, 12:28
La multi ani cu retete minunate!
la 02.06.2018, 13:46
Foarte buna tarta! Felicitari si succes in continuare!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking