Desert tarta cu capsuni si faina de migdale

Postat de Bucataras in Dulciuri
31 Mai 2020 | 3014 vizualizari
Desert tarta cu capsuni si faina de migdale

Ador tartele cu fructe, in special cu capsuni. Noutatea retetei de azi consta in faptul ca am inlocuit parte din faina alba din compozitie cu faina de migdale, iar cantitatea de zahar am redus-o la jumatate fata de reteta initiala. 

Ingrediente

  • 8 oua
  • un praf de sare
  • 4 linguri de zahar brun
  • 4 linguri de faina de migdale
  • 4 linguri faina alba
  • 2 lingura smantana
  • esenta de rom/migdale
  • unt pt uns vasul
  • 400 g capsuni

Mod de preparare

Separa albusurile de galbenusuri si taie capsunile.

Mixeaza galbenusurile cu zaharul (facut pudra), adauga cele doua linguri de smantana, esenta de rom ( sau de migdale) si faina de migdale. 

Bate albusurile spuma cu un praf de sare.  

Incorporeaza treptat albusurile batute spuma, apoi cele 4 linguri de faina alba in ploaie, amestecand usor, pentru ca aluatul sa ramana pufos.

Unge tava pentru tarta cu unt si toarna compozitia in ea. Aranjeaza bucatile de capsuni deasupra si da tava la cuptor, 40 minute la 160 grade. 

Tarta cu capsuni e gata! Las-o la racit, apoi pudreaza cu zahar. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu capsuni si faina de migdale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

Postat de Bucataras

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

Cum se prepara Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă: Începeți prin a tăia rahatul în bucăți mici. Pregătirea Aluatului: Dacă folosiți aluat fraged...

Citeste continuarea

Biscuiti aromati cu faina integrala

Postat de Ela68

Biscuiti aromati cu faina integrala

1. Margarina la temperatura camerei se amesteca cu zaharul si se mixeaza pana ce acesta se topeste si rezulta o crema spumoasa. Adaugam sarea si oul si batem in continuare cu mixerul pana la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.06.2020, 00:00
la 01.06.2020, 08:01
la 01.06.2020, 09:25
la 01.06.2020, 09:33
la 01.06.2020, 09:49
delicioasa!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking