Ingrediente
- 8 oua
- un praf de sare
- 4 linguri de zahar brun
- 4 linguri de faina de migdale
- 4 linguri faina alba
- 2 lingura smantana
- esenta de rom/migdale
- unt pt uns vasul
- 400 g capsuni
Mod de preparare
Separa albusurile de galbenusuri si taie capsunile.
Mixeaza galbenusurile cu zaharul (facut pudra), adauga cele doua linguri de smantana, esenta de rom ( sau de migdale) si faina de migdale.
Bate albusurile spuma cu un praf de sare.
Incorporeaza treptat albusurile batute spuma, apoi cele 4 linguri de faina alba in ploaie, amestecand usor, pentru ca aluatul sa ramana pufos.
Unge tava pentru tarta cu unt si toarna compozitia in ea. Aranjeaza bucatile de capsuni deasupra si da tava la cuptor, 40 minute la 160 grade.
Tarta cu capsuni e gata! Las-o la racit, apoi pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu capsuni si faina de migdale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|