Ingrediente
Ingrediente blat:
- 1 ou
- 25 g unt
- 2 linguri zahar
- 50 ml lapte
- 200-230 g faina
- 25 g drojdie
Ingrediente umplutura:
- 4 linguri cu varf cu finetti
- zeama de la o lamaie
- coaja de la o jumatate de lemaie
- 1 lingura de faina
- 2 linguri de lapte
- arahide sarate
Mod de preparare
Topim untul impreuna cu zaharul si cu laptele. Lasam pe foc doar pana cand untul se topeste, apoi lasam sa se racoreasca lichidele. Batem oul cu drojdia, adaugam compozitia cu lapte caldut si amestecam.
Adaugam faina si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Acoperim aluatul cu folie alimentara si il lasam 30-40 de minute la dospit.
Ungem o forma de tarta cu ulei, o tapetam cu faina, punem o foaie subtire intinsa din aluat si intepam cu furculita din loc in loc. Oprim aluat si pentru ornat tarta. Punem alunele si coaja de portocala si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 10-12 minute sau pana cand tarta incepe sa se aureasca usor pe margini. Amestecam zeama de la portocala cu faina, adaugam finetti si 2 linguri de lapte si amestecam bine. Turnam compozitia asta peste tarta scoasa din cuptor si intindem bine ciocolata.
Ornam tarta cu diverse figurine facute din aluatul ramas si dam din nou la cuptor pentru inca 18-20 de minute sau pana cand incepe sa se aureasca tarta pe margini.
Pudram cu zahar pudra si lasam sa se raceasca complet inainte sa o taiem, altfel va curge ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu ciocolata, arahide si portocala" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
|