Desert tarta cu ciocolata, arahide si portocala

Postat de eumimi in Prajituri
10 Ian 2019 | 2823 vizualizari
Desert tarta cu ciocolata, arahide si portocala

Un gust deosebit de delicios dat de arahidele sarate. Cred ca asta este cea mai buna tarta cu ciocolata, deoarece s-a consumat toata imediat ce s-a racit...desi seara aveam musafiri.

Ingrediente

Ingrediente blat:

  • 1 ou
  • 25 g unt
  • 2 linguri zahar
  • 50 ml lapte
  • 200-230 g faina
  • 25 g drojdie

Ingrediente umplutura:

  • 4 linguri cu varf cu finetti
  • zeama de la o lamaie
  • coaja de la o jumatate de lemaie
  • 1 lingura de faina
  • 2 linguri de lapte
  • arahide sarate

Mod de preparare

Topim untul impreuna cu zaharul si cu laptele. Lasam pe foc doar pana cand untul se topeste, apoi lasam sa se racoreasca lichidele. Batem oul cu drojdia, adaugam compozitia cu lapte caldut si amestecam.

Adaugam faina si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Acoperim aluatul cu folie alimentara si il lasam 30-40 de minute la dospit.

Ungem o forma de tarta cu ulei, o tapetam cu faina, punem o foaie subtire intinsa din aluat si intepam cu furculita din loc in loc. Oprim aluat si pentru ornat tarta. Punem alunele si coaja de portocala si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 10-12 minute sau pana cand tarta incepe sa se aureasca usor pe margini. Amestecam zeama de la portocala cu faina, adaugam finetti si 2 linguri de lapte si amestecam bine. Turnam compozitia asta peste tarta scoasa din cuptor si intindem bine ciocolata.

Ornam tarta cu diverse figurine facute din aluatul ramas si dam din nou la cuptor pentru inca 18-20 de minute sau pana cand incepe sa se aureasca tarta pe margini.

Pudram cu zahar pudra si lasam sa se raceasca complet inainte sa o taiem, altfel va curge ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu ciocolata, arahide si portocala" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Retete similare

Desert prajitura Furnicuta

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Furnicuta

Am folosit o tava cu dimensiunile de 20/28 cm, tapetata cu hartie de copt. Blat cu nuca : Albusurile ( 4 la numar) le-am mixat bine cu un praf de sare , pana am obtinut o spuma tare, apoi...

Citeste continuarea

Desert prajitura de caramel

Postat de Zamfira

Desert prajitura de caramel

Blatului : Frecam galbenusurile cu zaharul. Adaugam lapte, ulei, zahar vanilat. Omogenizam foarte bine compozitia, astfel zaharul incepe sa se topeasca. Adaugam ingredientele uscate: faina,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.01.2019, 10:04
Ce rasfat ne aduci de la primele ore ale zilei!
la 10.01.2019, 10:06
Ce tartă bună ai făcut, Mimi!
la 10.01.2019, 10:16
Multumesc!
la 10.01.2019, 10:25
ce deliciu!
la 10.01.2019, 10:27
Merci!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking