Preparare baza pentru tartă cu ciocolată și blat din granola
Măcinăm granola, dar nu foarte fin.
Topim untul și îl adăugăm fierbinte peste granola măcinată.
Amestecăm bine până la omogenizare.
Tapetăm o formă cu pereți detașabili, cu hârtie de copt și întindem la baza ei blatul de granola.
Dăm forma la rece până pregătim restul ingredientelor.
Preparare crema de ciocolată
Încălzim smântâna pentru frișcă, până aproape de punctul de fierbere.
Stingem focul și amestecăm intens în vas, până când bănuții de ciocolată sunt topiți și crema omogenă.
O lăsăm 5-6 minute să se tempereze ușor.
Asamblare tartă cu ciocolată și blat din granola
Tăiem căpșunile în jumătăți.
Le așezăm în horă, peste stratul de granola, lipite cu partea interioară de pereții formei și cu vârful în sus.
Turnăm crema de ciocolată peste stratul de granola și o nivelăm, având grijă să nu deranjăm jumătățile de căpșuni/căpșune.
Presărăm pe margini un strat de granola, dându-i forma de inimă, apoi dăm tarta la rece până când crema se întărește și o putem porționa.
Este chiar delicioasă această tartă cu ciocolată și blat din granola, o combinație de trei gusturi: dulce de la granola, ușor amărui de la bănuții de ciocolată și acrișor de la căpșunile de pe margine.
Sper să vă placă și să vă inspire!