Ingrediente
Pentru aluat:
- 220 g de făină
- 125 g unt moale
- 1 ou
- 75g zahăr pudră
- 30 g migdale măcinate
- sare
Pentru Lemon Curd (fără unt):
- sucul de la 3 lămâi de preferință organice (aproximativ 15 cl de suc)
- 1 ou intreg si 2 galbenusuri
- 140 g zahăr pudră
- 1 lingura de amidon de porumb
- coaja de la o lamaie
Pentru decor:
- 150 g de zmeura, mure, afine
- Marshmallows sau bezele mici
Mod de preparare
Se prepară Lemon Curd-ul:
Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga coaja, sucul de lamaie si amidonul diluat în puțină apă. Se toarnă amestecul obtinut intr-o cratiță. Se fierbe la foc mic pana se ingroasa- aproximativ 5 minute.
Atentie crema se incheaga rapid ... se amestecă bine cu un tel. Se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand. Acest preparat se poate pastra timp de aproximativ o saptamana in frigider într-un borcan etans.
Se prepară aluatul:
Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura ambianta.
Se toarnă făina în ploaie într-un recipient. Se adaugă restul de ingrediente si se framanta cu robotul sau cu mana până când obtinem un aluat neted. Lăsați aluatul timp de o oră în frigider.
Intindeti aluatul pe o suprafata presarata cu faina, decupati-l si puneti-l in formele de tarta.
Înțepați cu o furculiță fundul formelor.
Se dau la cuptor si se coc 15 minute, în cuptorul preîncălzit, la 180 ° C până se rumenesc.
Lăsați să se răcească.
Montare :
Se pune crema pe baza de tartă.
Se decoreaza cu fructe si cu Marshmallows.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu lamaie si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|