Ingrediente
Blat:
- 325 gr. faina de patiserie
- 185 gr. unt gras( 82%)
- 1 ou mediu
- 100 gr. zahar pudra
- vanilie
- 1 lingurita rasa praf de copt
- 2 linguri apa rece
- faina pentru infainat( la discretie)
Umplutura:
- 700 gr. magiun de prune( neindulcit am avut eu)
- in jur de 15 bucati prune uscate fara samburi
- 2 linguri zahar brun
- vanilie
- esenta de rom
Decor:
- zahar pudra vanilat
- bucati de nuci
Mod de preparare
Blatul se prepara simplu, se amesteca untul rece taiat felii cu oul, zaharul, faina, praful de copt, apa si vanilia si se formeaza un aluat care se infaineaza usor.
Pe o suprafata de intins infainata (eu intind pe foaia de copt direct), se intinde foaia de aluat mai mult decat dimensiunea formei, se asaza foaia prin rasturnare in tava lasand sa atarne marginile lui.
Se pune gemul in mijloc, se asaza prunele deasupra si se aduc deasupra marginile aluatului.
Tarta se coace la cuptorul incins, la 180 de grade C, timp de 40 de minute, apoi se raceste complet si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Cand se feliaza rece, se taie mult mai bine, eu am taiat prajitura calda, ca deh...pofticiosii casei nu au rezistat aromei imbietoare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (38)
|